Walid Regragui

 GABRIEL BOUYS Afp
PRVE REAKCIJE

Izbornik Maroka: ‘Najmanja greška se na ovoj razini skupo plaća‘; Junak Francuske: ‘Ovo je nevjerojatno...‘

‘Bravo dečkima, to ne može oduzeti sve ono dobro što smo napravili prije‘, kaže Regragui
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. prosinac 2022. 23:39

Francuska će dobiti priliku ući u nogometnu povijest kao jedna od tri reprezentacije koja je obranila naslov svjetskih prvaka nakon Italije 1934. i 1938. te Brazila 1958. i 1962.

- Nevjerojatno je igrati dva finala Svjetskog prvenstva zaredom, napravili smo sjajan posao. Bilo je teško protiv Maroka, ali smo u finalu. Radit ćemo naporno da pobijedimo u ovom finalu - kazao je junak trijumfa Theo Hernandez koji je Svjetsko prvenstvo počeo kao rezerva bratu Lucasu koji je stradao već u 13. minuti prve utakmice koju je Francuska odigrala u Kataru.

- Nadam da će biti na stadionu u finalu - dodao je.

Izbornik Maroka Walid Regragui kazao je kako je njegova momčad dala sve što je imala

- Dali smo maksimum, a to je najvažnije. Imali smo nekoliko ozljeda, izgubili smo Aguerda na zagrijavanju, Saïssa, Mazraouija na poluvremenu... Najmanja greška se na ovoj razini skupo plaća. Nismo ušli dobro u utakmicu, imali smo previše tehničkih grešaka u prvom poluvremenu, a tako se ne može u finale. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. Imali smo neke situacije, ali nismo zabili i drugi gol nas je "ubio". Ali bravo dečkima, to ne može oduzeti sve ono dobro što smo napravili prije - rekao je marokanski izbornik, dok je šef aktualnih prvaka Francuza, Didier Deschamps, blistao od sreće.

"Ponosan sam. Ovo je bio važan dvoboj, ali bit će još jedan, posljednji. Ovdje smo mjesec dana, dosada su bili ispunjeni srećom, a moji igrači su kao skupina nagrađeni ovim rezultatom".

Linker
05. svibanj 2024 06:09