FADEL SENNA Afp
JEDVA DOČEKALI

Izbornik Maroka ‘opleo‘ po Vahi: ‘Ziyech će ‘poginuti‘ za sve nas, a neki su tvrdili da ga ne mogu trenirati‘

Neki uživaju zbog spoznaje da Vaha više nije na klupi Maroka, premda je tu selekciju kao izbornik odveo u Katar
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. studeni 2022. 07:38

Izbornik Maroka Walid Regragui praktički je izravno prozvao svog prethodnika Vahida Halilhodžića na konferenciji za medije nakon sjajne pobjede nad Belgijom (2:0). Marokancima je potreban samo bod protiv Kanade, koja je već ispala, kako bi se plasirali dalje u skupini u kojoj su još Hrvatska i Belgija. Naravno da će Regragui imati status heroja ostvare li Marokanci takav pothvat.

Jučer je sjajan meč za Marokance odigrao i Hakim Ziyech, najveća zvijezda reprezentacije, ali i igrač zbog kojeg je Vahid Halilhodžić dobio otkaz, jer ga je izbacio iz momčadi zbog nediscipline i nije ga želio voditi na SP.

Regragui je očito jedva dočekao trenutak u kojem će njegovi šefovi u Savezu, kao i dobar dio navijača u Maroku ustvrditi - Ziyech je ipak velika zvijezda. Neki uživaju zbog spoznaje da Vaha više nije na klupi Maroka, premda je tu selekciju kao izbornik odveo u Katar.

"Ziyech je nevjerojatan. Postoje ljudi koji govore da je Hakima teško trenirati, ali ono što ja vidim je igrač koji će - ako mu pružite ljubavi i povjerenja - ‘poginuti‘ za vas. To je ono što mu ja dajem, a on mi vraća povjerenje", rekao je presretni Regragui.

Linker
26. travanj 2024 12:45