KARIM JAAFAR Afp
PROBLEMI KOD SUPARNIKA

Izborniku Maroka stigao poseban telefonski poziv, a za Hrvatsku je prisiljen raditi promjene!

‘Htjeli smo u finale, ali odigrat ćemo utakmicu za treće mjesto na najbolji mogući način‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. prosinac 2022. 14:07

Poseban telefonski poziv obavio je nakon polufinalne utakmice s Francuskom izbornik reprezentacije Maroka Walid Regragui.

Javio mu se osobno kralj Mohammed VI, koji je pohvalio prikazanu igru, čestitao na sjajnim postignućima tijekom Svjetskog prvenstva, te je reprezentaciji poželio uspjeh u sljedećim nastupima. S kraljem je razgovarao i kapetan momčadi Romain Saiss.

Kako prenosi hespress.com, marokanski je kralj posebno pohvalio izbornika Regraguija koji je u svega par mjeseci stvorio momčad ‘s kohezijom i borbenim duhom‘.

- Reprezentacija Maroka ispisala je povijest i donijela veliku čast marokanskom narodu kroz visoke sportske vrijednosti i izniman talent – poručio je kralj Mohammed VI.

A izbornik je pred novinarima pohvalio igrače koji su protiv Francuske odigrali ‘iznad svojih mogućnosti‘. Istaknuo je kako su dvojica obrambenih igrača, Mazraoui i Saiss, zaigrali unatoč ozljedama.

- Dali smo sve od sebe, a to je najvažnije. Momci su se borili do zadnje minute. Htjeli smo pobijediti, ali smo se susreli s jakom momčadi koja zna što radi i očekuje da ćete pogriješiti. To smo napravili na početku utakmice – objasnio je Walid Regragui.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Kazao je kako svojim igračima nema što zamjeriti, jer su dali sve od sebe.

- Neka nam Marokanci oproste! Htjeli smo u finale, ali odigrat ćemo utakmicu za treće mjesto na najbolji mogući način. Međutim, neće biti lako, čeka nas mentalno zahtjevna utakmica, a bit ćemo oprezni jer imamo dosta ozljeda. Vjerojatno ćemo dati priliku i nekim igračima koji dosad nisu igrali. Želimo biti treći na svijetu, ali nećemo sada razmišljati o toj utakmici, odmorit ćemo se, čestitat ću momcima – poručio je izbornik Maroka.

Maroko će se u subotu od 16 sati boriti za broncu sd reprezentacijom Hrvatske, koja također ima određenih problema s ozljedama. Stoga se mogu očekivati drugačije početne postave s obje strane u odnosu na susret ove dvije reprezentacije u 1. kolu natjecanja po skupinama.

- Moramo raditi još jače kako bismo došli na svjetsku razinu, ali mislim da nismo ni daleko od nje. Želio bih zahvaliti igračima za sve što su učinili, i za sliku koju su stvorili o marokanskoj reprezentaciji – zaključio je Regragui u izjavi koju prenosi Al-Riyadiyya.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Za ogled s Hrvatskom upitni su stoperi Saiss i Aguerd, kao i bočni igrač Mazraoui.

- Nije se osjetilo da nam nedostaju, njihove zamjene obavile su sjajan posao, naši mladi igrači odigrali su veliku utakmicu, ali nije nam bilo suđeno protiv Francuske. Očekuje nas još jedna važna utakmica kojom moramo pristupiti s istom ozbiljnošću kao i dosadašnjima – poručio je vratara Bono.

Badr Benoun je dodao:

- Maroko je već dosad ostvario veliko postignuće, polufinale je velik rezultata. Ponosni smo što smo Marokanci i Arapi, i zahvaljujemo svim Afrikancima i Arapima što su nas podržavali tijekom ovog turnira. Željeli smo doći do finala i osvojiti naslov, ali sada tražimo treće mjesto na koje će Marokanci biti ponosni dugo vremena – najavio je marokanski stoper.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
05. svibanj 2024 05:42