FRANCK FIFE Afp
GLAS NARODA

Jakić ili Mišić, Budimir ili Čolak...: Dalić je rekao svoje, slažete li se s izborom? Glasajte u anketi!

‘Uvijek će biti nezadovoljnih. Mišić? Nisam sklon na SP voditi nekoga tko je prvi put s nama‘
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2022. 12:34

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se od 20. studenog do 18. prosinca održati u Katru. Dalić u Katar vodi 26 igrača, a osam imena koja su bila na širem popisu od 34 su prekrižena.

Otpali su vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić, veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Nakon Dalićeve objave popisa, naravno, krenuli su i komentari navijača na društvenim mrežama. Neki su zadovoljni izborom dok neki smatraju da su priliku primjerice trebali dobiti Mišić i Čolak koji iza sebe imaju sjajnu polusezonu.

Ipak, izbornik je jasno naglasio kako stoji iza svoje liste.

- Uvijek će biti nezadovoljnih i sretnih izborom, nisam bio sklon na SP voditi nekoga tko je prvi put s nama kao što je Mišić. On je u mojim planovima za budućnost. Jakić igra u Eintrachtu. Kod stoper su Lovren i Vida dugo s nama, Vida će se oporaviti do vikenda i Olympiacosa.


POPIS IGRAČA ZA SP:

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Atletico Madrid)

BRANIČI: Domagoj Vida (AEK), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino),Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht), Luka Sučić (RB Salzburg)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk)

Linker
03. svibanj 2024 15:02