ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SRUŠIO NJEMAČKU

Japanski heroj igrao u Partizanu pa raskinuo ugovor jer ga nisu plaćali: ‘Ne poštuju me, mučio sam se...‘

Beogradski sastav mu nije isplaćivao plaću, a još uvijek su mu dužni značajan iznos
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 07:41

Japan je, nakon velikih pobjeda nad Njemačkom i Španjolskom, osvojio šest bodova i u osminu finala SP-a, gdje ga čeka Hrvatska, putuje kao pobjednik skupine E. Jedan od japanskih junaka u trijumfu nad momčadi Hansija Flicka bio je Takuma Asano.

U 83. minuti utakmice s Elfom, pri rezultatu 1-1, Ko Itakura je izveo slobodan udarac iz japanske polovice i dugim pasom pronašao Asana, koji je sjajno primio dodavanje, ubacio se ispred Nica Schlotterbecka te iz teškog kuta probio Manuela Neuera, zakucavši loptu pod gredu njemačkog gola za konačnih 2-1.

Krilni japanski igrač, koji je ušao u igru u 57. minuti i, na koncu, momčadi Hajimea Moriyasua donio vrlo vrijedna tri boda trenutno igra u bundesligašu Bochumu, a prije toga je bio član beogradskog Partizana s kojim se, prema vlastitom priznanju, nije rastao na lijep način. Asano je u Partizan došao iz Arsenala u kolovozu 2019. za milijun eura, a napustio ga je u svibnju 2021., nezadovoljan načinom na koji se klub odnosio prema njemu.

"Raskinuo sam ugovor s Partizanom. Nakon što sam se neko vrijeme mučio, nemam drugog izbora nego donijeti ovu tešku odluku jer se ne osjećam poštovano od strane kluba, koji kontinuirano nije isplaćivao moju plaću na vrijeme. Do današnjeg dana još uvijek nije podmiren značajan iznos, a na moje ponovljene zahtjeve nitko ne reagira", napisao je hitri 28-godišnjak u svojoj objavi na Instagramu pa nastavio:

"Boli me što moram napustiti klub u ovim nesretnim okolnostima. Partizan je klub u kojem sam proveo važan dio svoje karijere. Zauvijek ću biti zahvalan svima onima koji su me podržavali za vrijeme mog boravka u Beogradu, uključujući Savu Miloševića koji me pozvao da se priključim sastavu, Aleksandra Stanojevića, koji me je uvijek podržavao i vjerovao u mene, te mojim sjajnim suigračima, klupskom osoblju i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca".

Asano je, prije svog odlaska iz Srbije, za Beograd odigrao 77 utakmica te pritom postigao 30 pogodaka i upisao 15 asistencija.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
26. travanj 2024 20:35