John Herdman, izbornik Kanade

 ADRIAN DENNIS Afp
‘ŽUTA MINUTA‘

‘Je**t ćemo Hrvate!‘: Izbornik Kanade vulgarnim rječnikom motivirao igrače za okršaj s Vatrenima

Belgijski selektor nije zadovoljan, ali zato se kanadski propisno istaknuo svojom izjavom.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. studeni 2022. 22:55

Belgija je slavila 1:0 nad Kanadom, te na račun remija Hrvatske i Maroka (0:0) zasjela na prvo mjesto F skupine nakon početnog kola Svjetskog prvenstva u Kataru. Nije to bila najuvjerljivija partija "zlatne generacije" belgijskih odabranika, u zraku je ostalo i pitanje o nedosuđenom kaznenom udarcu za Kanađane u 13. minuti, ali svaka pobjeda, pa tako i ona minimalna, vrijedna je tri boda. Na tom tragu svoj je zaključak izveo i španjolski stručnjak na klupi pobjednika.

"Ovo je bila izrazito teška utakmica. Istina je da su Kanađani bili bolji i lakše ostvarivali zacrtane ciljeve. Došli su na turnir u nevjerojatnom raspoloženju i s velikim emocijama, to smo i očekivali, a sada su pokazali dinamičan tempo i izravnost", priznao je Roberto Martinez da je i faktor sreće, dakako uz raspoloženog vratara Thibauta Courtoisa, uvelike utjecao na konačni rezultat.

Svjestan je da je njegov sastav morao odigrati mnogo uvjerljiviju utakmicu.

"Nismo pokazali pravo lice naše igre, to se mora priznati. Oduševljen sam zbog pobjede, stigla je na račun upornosti i iskustva te kvalitetom našeg vratara koji je obranio kazneni udarac", zaključio je Martinez.

Dok je pobjednička strana nezadovoljna, poraženi John Herdman je pun optimizma i ne može se nadiviti prezentaciji svoje momčadi. Otkrio je što je kazao svojim igračima nakon utakmice, kada se obraćao cijeloj momčadi.

"Rekao sam našim reprezentativcima da su pokazali gdje im je mjesto. Ovdje, na Svjetskom prvenstvu. Još sam nadodao da ćemo je**ti Hrvate, to je tako jednostavno", teške su riječi kanadskog izbornika prenesene od uglednog The Athletica.

Ogled Vatrenih i Kanade zakazan je za nedjelju s početkom od 17 sati, tada ćemo vidjeti tko će koga...


"Izbornik Zlatko Dalić će sigurno promijeniti dva igrača za utakmicu protiv Kanade". Tim riječima je Nikola Jurčević najavio drugu utakmicu Vatrenih na SP-u u Kataru. O kojim se igračima radi, što očekuje od utakmice protiv Kanade, a što je bilo najgore protiv Maroka pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
10. prosinac 2023 06:59