ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DALIĆEVA PORUKA

‘Jedan novi stadion Hrvatskoj nije dovoljan, pa pogledajte što mi radimo! Novi doček? Nadam se...‘

Izbornik Vatrenih smatra da reprezentacija narednih godina može ostvariti još uspjeha.
Piše: SNObjavljeno: 19. prosinac 2022. 19:49

Nakon spektakularnog dočeka Vatrenih jučer na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, danas su diljem Hrvatske organizirani dočeci pojedinih članova hrvatske nogometne reprezentacije. Veselo je bilo u Splitu, Zadru, Čepinu, Kaštel Kambelovcu, Velikoj Gorici i Varaždinu gdje je organiziran doček za izbornika Zlatka Dalića.

Dalića čeka još jedan doček u rodnom Livnu, a nakon onog varaždinskog za HRT je komentirao cijelu atmosferu u Hrvatskoj.

"Danas su me dočekali susjedi tu spontano. Zaista Hrvatska živi za hrvatsku reprezentaciju. Lijepi događaji. Ovo se nije moglo očekivati, zima je, hladno je, a ljudi su na ulicama i navijaju. Jako puno mladih. Imamo sjajnu reprezentaciju, mlade igrače, koji su uz one iskusne puno napravili. Hrvatska ima sjajnu budućnost. Nadam se da ćemo već u lipnju imati veliki doček jer igramo finale Lige nacija. U ožujku kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Mislim da treba svaki grad s prvoligašem dobiti stadion. Hrvatska reprezentacija zavrjeđuje puno više. Što mi radimo, a kakva nam je infrastruktura", rekao je Dalić te komentirao pitanje nacionalnog stadiona.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

"Svaki grad koji ima prvoligaša trebao bi dobiti novi stadion. Nije dovoljno napraviti samo jedan stadion, hrvatska reprezentacija i hrvatski sport zavređuju mnogo više. Da se uloži u te terene, kampove, da ih imaju i Varaždin, Rijeka, Split, Zagreb, Osijek, svi... Kad pogledamo što radimo, a kakva je infrastruktura, onda je to nešto neusporedivo", istaknuo je izbornik Vatrenih.

Kada je Hrvatska 1998. osvojila brončanu medalju mnogi su mislili kako se takav uspjeh neće ponoviti, a naši nogometaši su 20, odnosno 24 godine kasnije osvojili još dva kompleta odličja - srebru iz Rusije dodali su broncu iz Katara. No, Dalić ne misli da je tome kraj.

"Imamo sjajnu reprezentaciju i sjajne mlade igrače, no oni bez ovih starijih ne bi napravili ništa. Luka, Perišić, Lovren, Vida, Brozović su ta snaga. Imamo mlade ambiciozne igrače koji hoće puno napraviti. Imamo sjajnu budućnost i pravo nadati se da ćemo u skoro vrijeme napraviti prave stvari. Hrvatska to može. Nadam se da ćemo već u lipnju imati novi veliki doček jer igramo finale Lige nacija", rekao je Dalić.

Linker
27. travanj 2024 03:23