KHALED DESOUKI Afp
TEN HAG INZISTIRA NA NJEMU

Jedan od najboljih napadača SP-a na meti velikana, Manchester United ga želi kao zamjenu za C. Ronalda

Navodno bi ga mogli dobiti za 52 milijuna funti što za klub poput Uniteda ne bi trebalo biti problem
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. studeni 2022. 22:01

Četvorica igrača postigla su po tri pogotka u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva. U društvu Francuza Kyliana Mbappéa, Engleza Marcusa Rashforda i Ekvadorca Ennera Valencije našao se i Nizozemac Cody Gakpo.

Ovaj 23-godišnji ofenzivac PSV-a odigrao je sjajan jesenski dio klupske sezone s devet pogodaka i 12 asistencija u 14 prvenstvenih nastupa, a pogocima koje je za Oranje postigao u Kataru privukao je još veću pozornost velikih europskih klubova.

Kako pišu mediji na Otoku, za njega se ozbiljno zainteresirao Manchester United. Gakpo bi na Old Traffordu trebao zamijeniti Cristiana Ronalda te je priznao kako je lijepo čuti da ga se povezuje s klubom takve veličine.

Međutim, naglasio je kako je i dalje u potpunosti koncentriran na reprezentaciju koja želi osvojiti svoje prvo Svjetsko prvenstvo. A u utakmicama u skupini pokazao je da se snalazi na svim ofenzivnim pozicijama, te je kao takav još zanimljiviji potencijalnim novim poslodavcima.

PSV za Gakpa navodno traži 52 milijuna funti, što za klub poput Uniteda ne bi trebalo predstavljati problem, a na njemu inzistira i menadžer Erik ten Hag.

Unitedov Plan B je navodno Rafael Leao, krilni napadač Milana i reprezentacije Portugala. Leao je u Milan stigao iz Lillea 2019. godine te je u 135 nastupa upisao 34 pogotka i 30 asistencija. Međutim, Portugalca želi i Chelsea.

Interes za Gakpa se pojačava paralelno s njegovim odličnim izdanjima na Mundijalu, i vjerojatno neće ostati samo na Unitedu.

"Arsenal bi za njega bio nevjerojatna momčad, s aktualnim menadžerom i projektom kojeg grade. On mora slijediti svoje srce", smatra Gakpov sunarodnjak Ryan Babel, bivši as Liverpoola.

Linker
20. travanj 2024 04:29