TOM DUBRAVEC Cropix
NAVIJA PROTIV ARGENTINE

Jedan od najvećih svih vremena uz Vatrene: ‘Modrić je impresivan, a Hrvatska podsjeća na Real‘

Hrvatska će u polufinalu imati navijače iz cijeloga svijeta, a ne samo iz domovine
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 16:55

Za Hrvatsku će u polufinalu protiv Argentine navijati i jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Onaj "pravi Ronaldo", Luís Nazário de Lima, "Il fenomeno", jedini pred kojim će i Zlatan Ibrahimović imati tremu, otkrio je kako ne želi uspjeh omraženom južnoameričkom rivalu.

"Bit ću iskren. Ne mogu reći kako bih volio da Argentina osvoji naslov prvaka, to bi bila laž... Argentina ne igra baš dobro, ali imaju silnu želju, puno trče, ostavljaju srce na terenu u svakoj utakmici... A imaju Messija koji može odlučiti utakmicu", osvrnuo se Ronaldo na Argentinu.

Upitan je i za Modrića.

"Impresivno je kako trči, kako igra... Predivno. Ali ne samo Modrić, njihova cijela vezna linija je sjajna. Vidjelo smo kako su u pojedinim fazama utakmice sakrili loptu Brazilu", kazao je Ronaldo koji je otkrio kako će u završnici turnira kojeg prati uživo s tribina navijati za Maroko.

"Volio bih da Marokanci osvoje Svjetsko prvenstvo, ali mislim da ipak neće moći pobijediti Francusku. Njihova avantura u Kataru je prekrasna."

Oko pitanja tko je najbolji igrač Svjetskog prvenstva nije nimalo dvoji.

"Mbappe je najbolji! Impresivan je, užitak je gledati ga kako igra. Francuska je veliki favorit, pokazuju to iz utakmice u utakmicu."

Naravno, neizostavno je bilo pitanje i o porazu Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu.

"Nismo znali gubiti vrijeme u produžecima nakon gola. Trebali smo biti pametniji, to je jedino što nam je trebalo... Šteta što su se prije Svjetskog prvenstva miješali politika i sport. Mi smo vrlo polarizirana zemlja u kojoj se ne poštuju oni koji misle drugačije", kazao je Ronaldo i onda se još jednom, velikim komplimentima nadovezao na Hrvatsku.

"Oni su još uvijek praktično nova reprezentacija na svjetskoj sceni. Mislim da su prvi puta nastupili 1998.godine, ali u malo vremena imaju nevjerojatnu povijest uspjeha. Bili su prošli put u finalu, a sada su opet u polufinalu. Podsjećaju na Real Madrid po duhu koji ih krasi, vidi se koliko ponosno igraju za svoju reprezentaciju. Strašno su borbeni, daju sve od sebe i zbilja Hrvati trebaju biti ponosni."


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
16. travanj 2024 21:40