FRANCK FIFE Afp
USUSRET SP-U

Jedna od glavnih francuskih zvijezda se obrušila na organizatore: ‘Ne možemo ostati ravnodušni na te teme‘

Kapetan Tricolora je na kraju javnosti poručio kako vjeruje da se od igrača traži previše
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. studeni 2022. 08:40

Ušli smo u tjedan početka Svjetskog prvenstva u Kataru, kojeg će u nedjelju otvoriti domaćin protiv Ekvadora.

I dok se ljubitelji nogometa diljem svijeta pripremaju za jesenski nogometni maraton pred televizijskim ekranima, sudionici Mundijala sve su glasniji u kritikama upućenima na račun države domaćina.

Najviše im se zamjera loš tretman stranih radnika te represivni zakoni i navodno maltretiranje LGBT+ osoba.

Francuski novinari pitali su uoči odlaska u Katar kapetana reprezentacije Huga Llorisa hoće li njegova momčad dati izjavu glede podizanja svijesti o stanju ljudskih prava u zemlji domaćinu.

image
FRANCK FIFE Afp

- Igrači će nešto učiniti, ne možemo ostati ravnodušni na te teme. Napravit ćemo to u sljedećih par dana ili sati, vidjet ćemo – rekao je Lloris.

Vratar Tottenhama dodao je kako neće nositi traku duginih boja. UEFA-inoj inicijativi priklonila se nekolicina kapetana europskih reprezentacija, no među njima neće biti i Lloris.

Kapetan Tricolora je na kraju javnosti poručio kako vjeruje da se od igrača traži previše, te kako smatra da bi oni trebali biti usredotočeni na ono što rade na terenu.

- Imamo odgovornost da predstavimo našu zemlji na sportskom polju. Osim toga, svatko ima pravo braniti vlastito mišljenje – poručio je Hugo Lloris.

Linker
21. travanj 2024 00:42