Kai Havertz

 INA FASSBENDER Afp
SLIKA OČAJA

FOTO: Jedna od najtužnijih scena Svjetskog prvenstva - u rukama drži posebnu nagradu, u očima suze...

Mnogi će reći da je to najtužnija fotografija Svjetskog prvenstva nastala na mjestu za dodjelu priznanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2022. 12:40

FIFA nakon svakog susreta na Svjetskom prvenstvu u Kataru jednom igraču uručuje posebno priznanje, ono za najboljeg igrača utakmice.

Ima tu ponekad i pomalo čudnih odluka, pa je tako kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen najboljim pojedincem ogleda protiv Belgije, iako je mladi stoper Joško Gvardiol odigrao spektakularnu utakmicu.

FIFA-ini stručnjaci vjerojatno nisu pogriješili kad su nagradu za najboljeg igrača utakmice s Kostarikom dodijelili njemačkom ofenzivcu Kaiu Havertzu. Član Chelseaja postigao je dva pogotka za preokret Elfa, no bila je to Pirova pobjeda.

Njemačka se unatoč pobjedi protiv Kostarike (4:2) oprostila od Svjetskog prvenstva, a pozitivnim rezultatom pomogla je Španjolskoj. Da je kojim slučajem u posljednjoj utakmici skupine pobijedila Kostarika, bez osmine finala ostale bi i Njemačka i Španjolska.

Havertz je preuzeo svoj trofej za igrača utakmice, a na službenoj fotografiji izgleda kao čovjek kojem su potonule sve lađe.

Naravno da je njegovo razočaranje bilo veliko, mnogi će reći da je to najtužnija fotografija Svjetskog prvenstva nastala na lokaciji za dodjelu posebnih priznanja.

Naravno, na službenom Twitter profilu Svjetskog prvenstva uslijedili su domišljati komentari.

image
KARIM JAAFAR Afp

‘‘Jedini trofej kojeg će Njemačka dobiti na ovom Svjetskom prvenstvu‘‘, napisao je jedan korisnik, dok je drugi istaknuo:

‘‘Ovo bi trebala biti lekcija, ne samo u nogometu, nego i u stvarnom životu; kad pomiješaš prioritete, završiš tako da ne ostvariš ništa‘‘.

Jedan navijač Njemačke pak naglašava kako je riječ o smjeni generacija, te da će se Elf uskoro vratiti još jači...



Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. To je rezime današnjeg Mundocasta u kojem je gostovao trener Šibenika Mario Cvitanović s kojim smo analizirali viđeno na utakmici protiv Belgije te napravili prvu najavu dvoboja protiv Japana. Pogledajte cijeli Mundocast:

Linker
25. travanj 2024 17:17