GLYN KIRK Afp
PITANJE REKORDA

Jednom je svejedno, a Cristiano je zbog toga dobio slom živaca! Situacija koja bi mogla naštetiti Portugalu

Hoće li Ronaldo "ukrasti" gol Fernandesu? Nogometni savez stao je iza njega
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. studeni 2022. 12:40

Tehnički odbor Fife donijet će kroz dan-dva konačnu odluku kome će biti pripisan prvi pogodak kojeg je Portugal zabio Urugvaju - Cristianu Ronaldu ili Bruni Fernandesu koji se trenutno vodi kao strijelac.

Gol koji prijeti napraviti jaz između dvije zvijezde portugalske reprezentacije, potencijalno i narušiti odnose u svlačionici pred nastavak turnira, pao je u 54. minuti utakmice. Fernandes je savršeno ubacio u kazneni prostor u kojem je Ronaldo najviše skočio i lopta je završila u mreži. Ronaldo je burno proslavio gol čime nije ostavio nimalo sumnje kako je upravo on strijelac, no dokazi su bili protiv njega.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

A po njima se čini kako je pokušao "ukrasti" gol suigraču. Niti jedna od kamera, a vrtio se snimak iz više kuteva, nije potvrdio kako je Ronaldo dodirnuo loptu na putu do mreže i pogodak je na koncu pripisan Fernandesu. Ronaldo nije bio sretan odlukom, nakon utakmice je ponavljao "dirao sam loptu", "dirao sam loptu"... Čelnicima portugalskog nogometa na kraju nije preostalo drugo nego podržati svoju zvijezdu nauštrb Fernandesa. Portugalski nogometni savez stao je na Ronaldovu stranu, štoviše pred Fifu će izaći s dokazima s kojima će potkrijepiti kako je gol njegov.

Mnogi, međutim nisu uvjereni u to. Nekadašnji engleski reprezentativni veznjak Joe Cole bio je prilično brutalan prema Ronaldu.

- Ne vidim kako je Ronaldo mogao dotaknuti tu loptu. Definitivno je predodređen za Hollywood - kazao je Cole.

Obzira nije imao ni J.J. Okocha.

- Nažalost po Ronalda sada su kamere posvuda. To je očito bio Brunov gol.

image
ODD ANDERSEN Afp

Što se, pak, Fernandesa tiče njemu je svejedno. Bio mu gol priznat ili ne, on je proglašen za najboljeg igrača utakmice u kojoj je Portugal potvrdio plasman u osminu finala.

- Slavio sam misleći da je Cristianov gol. Činilo mi se da ju je dirao, cilj mi je bio centrirati za njega. Bez obzira tko je zabio, sretni smo zbog pobjede, kada zabije jedan, slavimo svi. Znamo da su golovi važni napadačima poput Cristiana, kao Goncalu Ramosu, Andreu Silvi, Rafaela Leaou Joau Felixu, ali najbitnija je stvar da smo u nokaut-fazi - kazao je.

Cristianu Ronaldu, inače, nedostaje jedan pogodak na Mundijalu da skine još jedan rekord, odnosno izjednači se s legendarnim Eusebiom kao najbolji strijelac Portugala na svjetskim prvenstvima. Zato mu je i važno da se gol pripiše upravo njemu.

Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
28. ožujak 2024 12:36