DAVOR PONGRACIC Cropix
PROSLAVA ZA PAMĆENJE

Još jedan povijesni dan: Zna se kada se vraća naša reprezentacija, počele pripreme za veliki doček!

Vatreni su zaslužili doček neovisno o raspletu, iako je jasno bitna razlika jesu li prvi ili četvrti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. prosinac 2022. 18:18

Hrvatska se s ruskog finala nije vratila s trofejom, ali taj najveći uspjeh u povijesti našega sporta izazvao je oduševljenje ljudi u Hrvatskoj, pa čak i u okolnim državama.

U Zagrebu se dogodila spontana proslava. Vatrene je na povratku iz Moskve dočekalo po procjenama 550.000 ljudi, koji su zakrčili prometnice. Od zračne luke do centra grada dva su autobusa, jer putem su se preselili iz jednog u drugi, satima “gmizala” do konačne fešte na Trgu bana Jelačića. Kasnije su bili i drugi dočeci širom Hrvatske i BiH.

Euforija 2018. godine bila je dotad jedinstven događaj za koji je većina mislila da se neće ponoviti. Međutim, ako se Hrvatska plasira u još jedno finale, a pogotovo osvoji li krunu, sve što smo vidjeli i sve što znamo moglo bi biti reprizirano, pa i nadmašeno.

Vatreni su zaslužili doček neovisno o konačnom raspletu, iako je dakako bitna razlika jesi li prvi ili četvrti. Kako se to ne bi dogodilo isključivo spontano, MUP, Grad Zagreb i HNS već su počeli pripremati doček hrvatske reprezentacije po povratku iz Dohe na Trgu bana Jelačića.

Finale se igra 18. prosinca i svi se nadaju da će to biti nezaboravni 19. prosinca 2022. godine. Još jedan veliki dan hrvatskog sporta. Na Trgu ove godine, za razliku od 2018. godine, nema zajedničkog gledanja utakmica. Dosad nije bilo niti bilo gdje drugdje u Zagrebu.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
19. svibanj 2024 22:44