Joško Gvardiol

 JEWEL SAMAD Afp
STVAR PRED REALIZACIJOM

Joško Gvardiol postaje najskuplji stoper u povijesti! Bogataš će za Hrvata iskeširati vrtoglavu cifru

Zna se i ime kluba. Žele ga još od ljeta, a trener ga smatra idealnim rješenjem.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2022. 06:49

Po nekima, trebalo se to dogoditi još prošlog ljeta, ali transfer Joška Gvardiola ipak će pričekati barem do sljedećeg. A onda bi to moglo biti ono o čemu se već dugo i naveliko piše. Najviše plaćenog novca za jednog stopera u povijesti nogometa. Mladić iz Zagreba, a 20 mu je godina tek, mogao bi ući u povijest. Već sada.

Talijanski novinar Alfredo Pedulla slovi kao čovjek koji zna što radi kad su objave oko transfera u pitanju. To je čovjek koji je uostalom i rekao da ljetos od posla s Chelseajem neće biti ništa. Gvardiol je ubrzo nakon toga stavio potpis na ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2027. godine. Ali, uz opasku da će se pregovori nastaviti i da je želja Chelseaja samo Gvardiol. To su potvrdili i engleski novinari, nazivajući ga pritom "metom broj 1" u redovima londonskog velikana.

Pedulla danas piše kako se kontakti kluba s Gvardiolovim agentima ne stišavaju ni za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, na kojem je mladi stoper pokazao svoju kvalitetu. Chelsea čini sve što je moguće kako bi ga doveo već na ljeto, a novi sastanak mogao bi se dogoditi odmah nakon Mundijala.

- Graham Potter je izabrao. On misli da je Gvardiol idealan za obranu s trojicom u liniji. Lani je Leipzig odbio 80 milijuna pa će sada trebati i veća ponuda. Gvardiol je sada spreman za veliki korak. Istina, javili su se i PSG i Tottenham koji ne misle odustati, ali Chelsea (koji je već potpisao Nkunkua) želi s Gvardiolom dovršiti taj paket-transfer - napisao je Pedulla.

Kako god bilo, američki vlasnik Chelsea Todd Boehly morat će dobro isprazniti kesu...


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
17. travanj 2024 19:41