JEWEL SAMAD Afp
TRAŽENI BRANIČ

Juranović nakon predstave protiv Brazila postao vruća roba: Sada ga žele i talijanski klubovi...

Celtic je Tierneyja, isto beka, prodao Arsenalu za 25 milijuna funti. Koliko traži za Juranovića?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. prosinac 2022. 12:19

Josip Juranović privukao je pažnju mnogih klubova odličnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a neki od njih već su razgovarali s Celticom o mogućem transferu desnog beka Vatrenih već u zimskom prijelaznom roku.

Među zainteresiranima je i Torino kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić, a Gianluca Di Marzio, talijanski novinar specijaliziran za transfere, tvrdi kako na Apeninima postoje i drugi koji bi Juranovića rado vidjeli u svojim redovima. Razgovori Celtica i Torina su tek u početnoj fazi, a škotskom velikanu se ne žuri s prodajom s obzirom na to da je Juranović ugovorom vezan do 2026. godine, te je jedan od ključnih igrača.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Zanimljivo je da je Celtic uoči nastavka sezone već angažirao potencijalnu zamjenu za hrvatskog reprezentativca, a riječ je o kanadskom desnom beku Alistairu Johnsonu, koji je stigao iz Montreala za 3,5 milijuna eura.

‘‘Juranovićevu predstavu protiv Brazila vidjeli su ljudi diljem svijeta. Zašto Celtic za njega ne bi mogao tražiti velik novac? Vjerujem da bi ga trebali pokušati zadržati do ljeta jer je on tako važan igrač, a Celtic treba osigurati naslov. No, ako okolnosti nalažu da mora ići u siječnju, to bi moralo biti za pravu cijenu‘‘, ustvrdio je bivši engleski nogometaš Chris Sutton u kolumni za škotski Daily Record.

Koliko bi uopće Celtic mogao tražiti za Juranovića? Sutton smatra da je riječ o potencijalno velikom iznosu.

‘‘Naravno, važno je što igra u Škotskoj i što mu je 27 godina. Ne uspoređujem ih kao igrače, ali Kieran Tierney, također bek, je iz Celtica otišao u Arsenal za 25 milijuna funti. Da, Kieran je bio mlađi, ali Juranović sad ima polufinale Svjetskog prvenstva u svom životopisu‘‘, komentirao je Chris Sutton.

Među zainteresiranima za bivšeg igrača Hajduka i varšavske Legije ovih dana spominjali su se i Barcelona, Chelsea, Manchester United, Atletico Madrid, West Ham...


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Za nas je finale u subotu". Tim je riječima Nikola Jurčević istaknuo važnost utakmice za treće mjesto na SP-u koje će Hrvatska igrati u subotu. Jučrević je i analizirao sve događaje s utakmice protiv Argentine, a što je rekao o greškama koje su Vatreni radili pogledajte u Mundocastu:

Linker
27. travanj 2024 21:45