TOM DUBRAVEC/CROPIX
‘KAD SAM SE OKRENUO...‘

Kanadski izbornik konačno progovorio o situaciji nakon utakmice s Vatrenima: ‘Evo zašto nisam čestitao Daliću‘

John Herdman našao se na udaru kritika, a sad je pokušao objasniti što se točno dogodilo
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2022. 10:24

Kanadski izbornik John Herdman istaknuo se svojim postupcima uoči i nakon utakmice s Hrvatskom u 2. kolu skupine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prije ogleda s Vatrenima privukao je pažnju svekolike javnosti kad je svojim nogometašima neposredno nakon poraza od Belgije rekao ‘‘S*ebat ćemo Hrvatsku!‘‘, dok se nakon uvjerljivog poraza od Vatrenih nije udostojio čestitati svom starijem i znatno uspješnijem kolegi Zlatku Daliću.

I dok je hrvatski izbornik to pomirljivo komentirao riječima ‘‘mlad je, treba još učiti‘‘, engleski trener je kanadskim medijima nekoliko dana kasnije pokušao pojasniti svoj postupak.

- Rukovali smo se prije utakmice, želio sam to napraviti i poslije. Međutim, kad sam se okrenuo, Zlatko Dalić je već u terenu slavio s igračima. Imao je što i slaviti, pobijedio je Kanadu. Na terenu sam se rukovao sa sucem i s igračima, no njega nisam vidio – rekao je Herdman.

Bilo kako bilo, Kanađani idu kući nakon što su izgubili sve tri utakmice u skupini, dok se Hrvatska priprema za utakmicu osmine finala s Japanom.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. To je rezime današnjeg Mundocasta u kojem je gostovao trener Šibenika Mario Cvitanović s kojim smo analizirali viđeno na utakmici protiv Belgije te napravili prvu najavu dvoboja protiv Japana. Pogledajte cijeli Mundocast:

Linker
03. listopad 2023 07:21