Maksim Zmejev/AFP
MAMURLUK U PUSTINJI

Katar podiže šatore za triježnjenje: Pijani navijači tamo će biti sve dok im se ne uruči opomena

Oni koji posjeduju ulaznice moći će kupiti pivo tri sata prije i još jedan sat poslije utakmice
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. listopad 2022. 09:04

Pet tjedana prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, organizatori su počeli razmišljati o najsitnijim detaljima, uključujući i mamurluk navijača koji će se prepustiti slavlju pobjeda svojih reprezentacija. Izvršni direktor turnira Nasser Al Khater najavio je da ih čekaju posebne zone za triježnjenje.

- Postoje planovi za mjesta na kojima će se oni koji su pretjerano pili moći otrijezniti. To nam se čini dobra ideja. Važno nam je da budu na sigurnom i da ne naude sebi ili drugima - rekao je Al Khater.

Times je izvijestio da se planiraju podignuti posebni šatori za triježnjenje u kojima će navijači ostati sve dok ne budu dovoljno prisebni da ga napuste s pisanim upozorenjem.

Svjetsko prvenstvo u Kataru prvo je koje se održavao u muslimanskoj zemlji s vrlo strogim zakonima po tom pitanju. Navijačima koji posjeduju ulaznice bit će dopušteno kupiti pivo tri sata prije početka utakmice te još sat vremena poslije završetka, ali ne i tijekom same utakmice.

Prvi čovjek operative SP-a još jednom je ponovio obećanje pripadnicima LGBTQ+ zajednice da će se u Kataru osjećati dobrodošlo, bez obzira na činjenicu što je homoseksualnost u toj državi zabranjena zakonom.

- Svi su dobrodošli i svi će se osjećati sigurno - rekao je Al Khater.

Na novinarsko pitanje odnosi li se to i na gay navijače koji će se javno držati za ruke, odgovorio je kratko „da“. To je u suprotnosti s ranijom preporukom homoseksualcima da „ne iskazuju ljubav u javnosti“.

Linker
24. travanj 2024 22:41