JEWEL SAMAD Afp
Bastian Schweinsteiger

‘Katarski šeik ovim je potezom Messiju oduzeo najveći trenutak u karijeri, jasno je da mu se to nije svidjelo‘

Legendarni nogometaš smatra da je tako nešto potpuno pokvarilo najbolji trenutak karijere
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 10:40

Umirovljeni Njemački reprezentativac koji se naslovom Svjetskog prvaka okitio 2014. godine u Brazilu, Bastian Schweinsteiger bio je kritičan prema Katarskom šeiku za kojega smatra kako je Lionelu Messiju potpuno uništio njegov trenutak.

image
JEWEL SAMAD Afp

U trenutku kad se zvijezda Argentine i dvostruki strijelac u finalu spremao primiti trofej prvaka svijeta od FIFA-inog predsjednika Giannija Infantina, dogodio se presedan. Kapetana novih svjetskih prvaka katarski je šeik Tamim bin Hamad Al-Thani, koji se također nalazio na svećanom podijumu, ogrnuo misterioznim crnim plaštom. Riječ je o bishtu, tradicionalnoj nošnji bogatih katarskih državljana koji ga preko odjeće stavljaju isključivo u svečanim prilikama. Messi je tako odjeven podigao trofej prvaka i jedini se isticao među svojim suigračima, a mediji diljem svijeta smatrali su ovakav prizor nevjeroatnim. Schewinsteiger koji radi kao analitičar na njemačkom televizijskom programu ARD-u rekao je slijedeće:

- Katarski je šeik ovim potezom Messiju oduzeo najveći trenutak njegove karijere. Očito je da se tome nije nadao pa je jasno da se ovakva ideja Messiju nije svidjela, kao ni meni. Ako su se htjeli zahvaliti svojim tradicionalnim običajima, mogli su to napraviti kasnije, u svlačionici. Sve u svemu, jako neuspješan performans.

image
GIUSEPPE CACACE Afp



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

U posljednjem Mundocastu u gostima nam je bio Ilija Lončarević s kojim smo komentirali finale između Argentine i Francuske, ali i ocijenili pojedinačni učinak hrvatskih nogometaša u Kataru. Pogledajte tko je bio najbolji, a tko je mogao dati više:

Linker
18. svibanj 2024 15:48