Petković i Livaković, heroji Hrvatske protiv Brazila

 TOM DUBRAVEC Cropix
STRANI MEDIJI

‘Koja snaga, kakav duh, ta ponosna zemlja! Dok drugi plešu i pjevaju, oni se čudesno bore‘

Svijet je oduševljen predstavom izabranika Zlatka Dalića: ‘Pripremite milijune za Livakovića!‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. prosinac 2022. 21:06

Svjetski mediji veličaju pobjedu Hrvatske nad Brazilom, trijumf nakon izvođenja 11-eraca vrijedan mjesta među 4 najbolje ekipe svijeta šokirao je aspolutno sve, jer naši protivnici po mnogima su već odavno u finalu katarskog Mundijala. Ali Bruno Petković, a onda i Dominik Livaković rekli su "ne", a Vatreni su ponovno pokazali nevjerojatnu snagu u teškim trenucima. Na tom tragu svoj zaključak izveo je ugledni Daily Mail.

"Lekcija broj 1 na Education Cityju: nikada ne otpisujte Hrvatsku. Nikad. Čak ni kad ste Brazil, pet puta svjetski prvak i imate gol prednosti duboko u produžetku, a da oni još nisu ni zapucali u okvir. Jer Hrvatska posjeduje nevjerojatne rezerve duha i mentalne snage", napisali su, pa nastavili:

"Titeovim igračima trebat će neko vrijeme da se oporave od ove boli u srcu. Mislili su da su završili posao bljeskom Neymara u nadoknadi vremena na kraju prvog produžetka. Hrvatska je dominirala u prvom poluvremenu, Kovačić, Brozović i Modrić kontrolirali su tempo i pokrivali nevjerojatno mnogo prostora te ostali predani brzom osvajanju lopte".

Francuski L‘Equipe izvijestio je da je "Selecao razbijen u petak, mislili su da su izbjegli zamku nakon munjevitog pogotka Neymara, a konačno su pukli u izvođenju jedanaesteraca, omiljenoj vježbi Hrvata". Za Dominika Livakovića kažu da je u "superjunačkom modu".

image
TOM DUBRAVEC Cropix

I španjolska Marca je istaknula vratara Vatrenih, u tekstu s naslovom "počnite pripremati milijune za Livakovića", da bi nastavili:

"Što uopće reći o golmanu zagrebačkog Dinama? Očekujte da će ‘veliki dečki‘ pripremiti svoje čekovne knjižice", a onda su pohvalili i Luku Modrića riječima kazavši da je još jednom napravio pravi show protiv svojih mlađih suigrača iz kluba, u meču koji će se zauvijek pamtiti".

Talijanska La Gazzetta dello Sport kaže da "ovo više nije ni iznenađenje. Hrvatska, koja je na posljednjem popisu stanovništva zabilježila manje od 4 milijuna stanovnika, jedan je od najgorih protivnika koji se može dogoditi na putu onih koji žele podići trofej Svjetskog prvenstva. Pogotovo od nokaut rundi nadalje, jer se ta momčad u nokaut fazi pretvara u bojni brod. Sposoban poslati kući Neymara i razne umjetnike, koji pjevaju gotovo 120 minuta, a onda u kratkom vremenu vraćaju se na let za Rio de Janeiro".

"Hrvatska je mala, ali ponosna. Ona ne pjeva i ne pleše, ona trči, nema naznaka popuštanja kod crveno-bijelih. Oni se bore više nego što se zabavljaju. Gol protiv Brazila trijumf je hladnoće i preciznosti, dok su igrači suočeni s umorom. Modrić i suradnici su dizelaši, uzvišeni kada je lopta vruća", stoji u nastavku talijanskog lista.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

"To što Hrvatska kao zemlja radi je van svake pameti - njih dvojica su nadljudi, sreća pa su Hrvati". To je zaključak kojeg je trener Ilija Lončarević rekao u našem Mundocastu nakon veličanstvene pobjede protiv Brazila. Pogledate cijeli Mundocast:

Linker
06. travanj 2024 22:25