JACK GUEZ Afp
NESLUŽBENO

Kontroverzni sudac mogao bi suditi finale u Kataru usprkos brojnim kritikama nakon četvrtfinala!?

Englezi smatraju da ih je zakinuo za dva jedanaesterca, a da nije bilo VAR-a ta bi brojka bila veća
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 14:20

Svjetsko prvenstvo u Kataru ulazi u svoju završnu fazu, preostali su još polufinalni susreti u kojima Hrvatska igra protiv Argentine odnosno Francuska protiv Maroka. Zbog toga su sve veće špekulacije oko toga tko bi mogao imati dužnost glavnog suca u finalu koje je na rasporedu u nedjelju 18.12. (16:00h), a britanski Mirror piše kako je favorit za to kontroverzni brazilski sudac Wilton Sampaio.

image
PAUL ELLIS Afp

Upravo su se Englezi okomili na 40-godišnjeg djelitelja pravde nakon 2:1 poraza u četvrtfinalu protiv Francuske. Sampaio se našao na meti kritika zbog nekoliko odluka koje je donio tijekom četvrtfinalnog okršaja, što je dovelo do ispadanja Engleske. Mnogi stručnjaci vjeruju da je trebao dosuditi kazneni udarac u prvom poluvremenu kad je Aurelien Tchouameni prekršajem zaustavio Bukaya Saku. Zatim je propustio dosuditi jedanaesterac kada je Harryja Kanea oborio Dayot Upamencano, a tražio je pomoć od VAR sobe kad je Theo Hernandez oborio Masona Mounta netom nakon što je Olivier Giroud vratio Francusku u vodstvo.

Nakon utakmice posebno je ljut bio Jude Bellingham:

- Nije sjajno, da budem iskren, nije sjajno. Svatko može imati lošu utakmicu, igrači i suci, ali mislim da on nije bio tamo gdje je trebao biti što se tiče razine za ovakvu utakmicu.

Međutim, FIFA ga je ostavila među 12 glavnih sudaca koji su još ostali u Kataru, kojega su napustili i Španjolac Antonio Mateu Lahoz nakon četvrtfinalnog dvoboja Nizozemske i Argentine kao i engleski sudac Michael Oliver.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
25. travanj 2024 09:42