TOM DUBRAVEC Cropix
IZJAVE IGRAČA

Kovačić: Dvije kardinalne pogreške suca, Juranović: Vida nas je motivirao za subotu!

Hrvatski nogometaši u svojim su izjavama pokazali optimizam i namjeru da se u subotu osvoji bronca
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2022. 23:02

Hrvatski nogometaši nisu uspjeli ostvariti pothvat iz 2018., iako je i ovaj doseg čudesan - Vatrene u subotu čeka borba za broncu na SP-u u Kataru. Moćna Argentina slavila je s 3:0, Messi je pogodio s bijele točke, a dvostruki je strijelac bio Julian Alvarez.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Lovro Majer ušao je pri kraju susreta umjesto kapetana Luke Modrića:

"Glupo je komentirati i žaliti se na neke situacije, iako mislim da je bio korner prije penala, a smatram i da nije bio penal. Ipak, čestitam Argentini. Bilo je umora, ali nas je zapravo ubio taj jedanaesterac. Na ovakvim utakmicama svaka se greška kažnjava, nemam što drugo dodati. Ostala nam je utakmica za treće mjesto, želimo otići kući s osvojenim trećim mjestom jer mislim da mi to možemo", Majerova je ocjena susreta.

image
JUAN MABROMATA Afp

Neutješan je bio i Borna Sosa:

"Prvih pola sata bili smo bolji, imali smo kontrolu i posjed, a onda se dogodi taj penal koji je u najmanju ruku diskutabilan. Nakon toga dogodi se da si bolja ekipa, a gubiš 2:0. Messi je pokazao ono što pokazuje cijelu karijeru, zašto je on najbolji. Nemam što reći osim čestitati Argentini. Teško je izgubiti polufinale - tako si blizu finalu, a tako daleko. Moramo se sabrati. Danas je vjerojatno još dopušteno biti u ‘downu‘, ali već sutra ćemo pokušati razbistriti glavu i vratiti se s medaljom u Zagreb."

image
JEWEL SAMAD Afp

Mateo Kovačić dobio je žuti karton zbog prigovora sucu Danieleu Orsatu nakon dosuđenog upitnog jedanaesterca:

"Teško mi je uopće komentirati, ne znam što bih rekao. Dali smo sve od sebe, da smo možda mogli bolje - mogli smo. Penal nas je dotukao, ali što je tu je. Htjeli smo ući u finale, ali borit ćemo se za treće mjesto. Meni su obje situacije nevjerojatne - prvo da nije korner, a onda penal... Nikad nisam komentirao suce, ali ovo su kardinalne greške i to nas je koštalo. Znali smo da su agresivni, da su dobri i da imaju Messija. Danas je bio fenomenalan, treba mu čestitati. Ipak, mi smo se borili, a suđen nam je taj penal koji je smiješan. Ništa, treba sada skupiti snage i boriti se za to treće mjesto", poručio je Kovačić.

Josip Juranović na cijelom je turniru odigrao ključnu rolu:

"Mislim da smo dobro ušli u susret, imali smo kontrolu, ali falio je završni pas. Neke situacije dovele su nas do toga da primio udarac na gol. Mogli ste vidjeti da smo prije tog gola i mi imali šansu, a onda su te male greške odvele utakmicu u drugu stranu. Argentini čestitam i želim im sreću u finalu. Oni su isto imali analitičara koji nas je sigurno proučio u utakmici protiv Brazila. O umoru ne želim govoriti, bile su teške noge, ali nije umor bio presudan. Poslije utakmice Vida je ušao u svlačionicu i rekao da možemo pobijediti u subotu i bodrio nas je do kraja. Imamo šanse i idemo po broncu!", optimističan je hrvatski desni bek.

Argentina će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Francuska i Maroko.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Nemoguće da smo to napravili, nevjerojatno neozbiljno! Toliko naivno da čovjeku bude neugodno". Tim je riječima Ilija Lončarević u našem Mundocastu komentirao situaciju kod drugog primljenog gola od Argentine, nakon našeg kornera. Što misli o jedanaestercu iz kojeg su Argentinci poveli i sve druge stvari vezane uz utakmicu polufinala SP-a pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
18. svibanj 2024 17:08