Spain‘s forward #21 Dani Olmo reacts after scoring the opening goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Spain and Costa Rica at the Al-Thumama Stadium in Doha on November 23, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN/AFP)

 ODD ANDERSEN Afp
NA METI VELIKANA

Kralj transfera: Prodaja mlade zvijezde mogla bi uslijediti nakon SP-a! Od svega bi mogao zaraditi i Dinamo

Svjetska prvenstva uvijek su bila velike pozornice za zvijezde, a mnogi od njih u fokus su došli upravo partijama na Mundijalu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 30. studeni 2022. 05:57

Iako je netom prije odlaska na Mundijal počeo hvatati formu u Leipzigu, Dani Olmo u Njemačkoj je proteklih godinu dana imao problema s kontinuitetom igara zbog ozljeda. Španjolski izbornik Luis Enrique odlučio mu je vjerovati uvrstivši ga u udarnu postavu, a bivši Dinamov igrač to mu je vratio pogotkom i asistencijom protiv Kostarike, dok su ga u utakmici protiv Njemačke milimetri dijelili od spektakularnog pogotoka, a taj je udarac odsjeo na gredi.

Ipak, Olmo je bio ponajbolji igrač Španjolske u remiju protiv Elfa, a "kralj transfera" Fabrizio Romano ekskluzivno je otkrio kako je 24-godišnji ofenzivac nedavno bio na korak do povratka u Barcelonu.

- Dani Olmo briljira na Svjetskom prvenstvu, a mogu otkriti da je prije godinu dana postojao velik interes Barcelone, ipak, oni su odlučili potrošiti 55 milijuna eura na Ferrana Torresa. Olmo je veliki talent, bio bi odličan u Premier ligi - rekao je Romano.

Odavno je poznato kako su Mundijali pravi izlog na nogometaše, a nije rijedak slučaj da su mnogi u fokus javnosti stigli upravo dobrim partijama na svjetskim smotrama. Olmo se u prve dvije utakmice pokazao kao jedan od najopasnijih igrača Španjolske, koja se, prema prikazanoj igri u prva dva kola, može nadati itekako podmakloj fazi turnira, od čega bi koristi mogao imati i sam Olmo.

Dobrim nastupima Španjolske mogao bi se radovati i hrvatski prvak. Vrijednost Olmova transfera iz Maksimira u Leipzig, prema Transfermarktu, u konačnici je dosegnula cijenu od čak 29 milijuna eura, međutim, često se isticalo kako "modri" imaju pravo na postotak od iduće prodaje. Ode li Olmo iz Leipziga, iznos transfera trebao bi biti veći od 50 milijuna eura, a tko zna, možda i puno veći, ako nastavi sa sjajnim partijama na Svjetskom prvenstvu. Španjolsku u posljednjem kolu čeka ogled protiv Japana, a u jednom od scenarija, nije isključeno da "La Roja" u osmini finala zaigra upravo protiv "vatrenih".

Linker
26. travanj 2024 06:04