ADRIAN DENNIS Afp
KAKO SU IGRALI

Kramarić odličan, Kovačić pokazao izvanserijske potencijale, ali jedan je naš igrač pokazao da je - igračina

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Kanadu 4:1 i ostavila sjajan dojam u drugoj utakmici na SP-u
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. studeni 2022. 07:05

Ali tko je bio najbolji hrvatski pojedinac u visokoj pobjedi?

HRVATSKA

NAJBOLJI - Andrej Kramarić 8 - Kao druga špica, sa slobodnijim kretanjem, preporodio se. Razigran od početka, aktivan, postigao je zapravo tri pogotka, od kojih jedan nije priznat (Livaja zaleđe). Odličan.

Livaković 6 - Kod gola nije mogao puno učiniti. Ukupno gledano nije imao previše posla, ali sve što je trebalo odradio je vrlo pouzdano.

Juranović 6 - Nesmotren kod gola Kanade, dopustio da ga Davies iznenadi na centaršut. Krenuo slabo, a onda se počeo dizati. Asistirao za gol Livaje i do kraja bio siguran.

Lovren 6,5 - U početku neuvjerljiv kao i drugi, uz suvišne duge lopte koje je poklanjao suparnicima. Rastao tijekom igre, pogotovo u drugom dijelu učinkovit.

Gvardiol 7,5 - Izvanredna utakmica. U prvih 15-ak minuta uz Kovačića je održavao red u momčadskom neredu. Moćan, znalac, super tajming, fokus i agresiva. Igračina.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Sosa 6,5 - Prilično pasivan kod centaršuta za gol Kanade. Kako je rasla momčad tako je i njegov učinak bivao sve bolji. U oba pravca. Možda je sada razbio "grč" iz prve utakmice.

Brozović 6,5 - Krenuo je u nižoj brzini i reakciji. Kako se dizao Broz, dizala se momčad ili obrnuto, svejedno. Kad je uhvatio radnu temperaturu, naznačio je korak naprijed u formi.

Modrić 6,5 - U prvih pola sata ispod svojih standarda utjecaja na igru. Djelovao je da nije dobro pozicioniran. No, uskoro se dignuo u učinku i razigranosti. Borben i poticaj drugima.

Kovačić 7,5 - To je razina igrača koji ima izvanserijske potencijale. Nabrijan, poduzetan, hrabar u prodoru i, što je ključno, vrlo uspješan. Inicirao većinu najvažnijih akcija momčadi.

Livaja 7 - Eto, i na reprezentativnoj najvišoj sceni bio je Livaja iz HNL-a. Aktivan u završnici, stalno prisutan gdje se lome akcije. Asistirao za gol (u zaleđu), a onda i poentirao.

Perišić 7 - U početku utakmice djelovao je kao hladan dizelaš. Postupno je rastao u učinku, prodoru, a što je ključno obilježio nastup asistiravšio za dva pogotka.

Petković 6 - Vrlo dobar ulazak u posljednjih pola sata nedjeljne utakmice. Odrađivao logične stvari, primao i čuvao loptu, dobar u razigravanju i skoku.

Vlašić - Dao doprinos kompaktnosti ekipe i borbi, u oba smjera. Ključno je da se i po trci vidi da je fit, ozljeda zbog koje je dozirao treninge očito je prošlost.

Oršić -

Malo minuta, ali puno naznaka onog što može činiti kao jedan od rijetkih brzanaca. Kod četvrtog gola iskoristio grešku suparnika, altruistički asistirao Majeru.

Majer - Svoje minute je kvalitetno iskoristio. Oršić mu je pripremio mat-poziciju, ali njegova zasluga je da je pratio akciju i bio a pravom mjestu za asistenciju.

Pašalić -

Dao je doprinos u finišu utakmice, dobro pokrio par suparničkih inicijativa. Uvijek koristan, makar i za par minuta jer u pravilu ima pošten pristup.

Izbornik Dalić 7

Počelo je kao u najgorem scenariju, a završilo kao u najboljem. Dobro procijenio početnu postavu kao i izbor Livaje za "devetku" i Kramarića za načelno "sedmicu", ali više druga špica. Bilo je i propusta u bloku. Treba ih dobro analizirati prije Belgije.

Linker
23. travanj 2024 17:53