Khalifa International Stadium

 CHRISTIAN CHARISIUS Dpa Picture-alliance Via Afp
23.5 MILIJUNA PRIJAVA

Krenulo je! Ulaznice za SP u Kataru vrijede zlata, evo koliko košta jedan ‘papirić‘ za finale

Otvarajuća utakmica između Senegala i Nizozemske održat će se 21. studenog na stadionu Lusail
Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2022. 17:13

U posljednjem krugu prodaje ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, FIFA je zaprimila čak 23.5 milijuna prijava za ulaznice.

To je deset puta više od broja dostupnih besplatnih ulaznica, priopćio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Najviše zahtjeva za ulaznice stiglo je iz Argentine, Brazila, Engleske, Francuske, Meksika, Katara, Saudijske Arabije i Sjedinjenih Država. Najtraženija je ulaznica za finale 18. prosinca, a najveća potražnja u grupnoj fazi je za utakmice Argentina - Meksiko, Argentina - Saudijska Arabija, Engleska - SAD i Poljska - Argentina.

Ulaznice su u prosjeku 30 posto skuplje nego na prošlom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Najskuplja ulaznica za finale košta 1600 dolara, što je 45 posto više nego prije četiri godine.

Dostupno je još oko dva milijuna ulaznica - već je u prvom krugu tijekom siječnja i veljače prodano 804.186 ulaznica, a FIFA ima na raspolaganju dodatnih 1.2 milijuna ulaznica za sponzore i svoje goste.

Otvarajuća utakmica Svjetskog prvenstva između Senegala i Nizozemske održat će se 21. studenog na stadionu Lusail, kapaciteta 80.000 mjesta. Katar očekuje 1.4 milijuna gostiju koji će posjetiti zemlju tijekom Svjetskog prvenstva.

Linker
16. rujan 2022 11:10