Gareth Bale

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
OŠTAR ISTUP

Legenda nakon debakla u Kataru: ‘Ne, ovo nije moj kraj! A jednu stvar morate shvatiti...‘

Idol nacije odveo je zemlju na dva Eura i jedan Mundijal. Može li još? Mnogi su skeptični.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. studeni 2022. 07:36

Spasonosni pogodak protiv SAD-a iz jedanaesterca koji je sam izborio činio se da bi mogao ponovno postaviti Garetha Balea kao velškog idola na ovom Svjetskom prvenstvu. Međutim, ništa od toga. Njegova skromna utakmica protiv Irana "začinila" se još jednom još lošijom utakmicom protiv Engleske.

Bale je igrao jedva 45 minuta i zamijenjen je na poluvremenu, žrtva fizičkih problema koji su ga mučili tijekom cijele sezone u Los Angeles FC -u, a pojavili su se i u Kataru.

"Fizički sam tamo gdje želim biti", rekao je prije početka, ali stvarnost je da je njegov nedostatak tempa u MLS-u uzeo svoj danak.

Ovim bolnim oproštajem od Svjetskog prvenstva (bod od devet mogućih), Baleova budućnost s reprezentacijom postaje jako upitna.

"Ne, to nije moj kraj", odgovorio je Bale na pitanje hoće li mu Engleska biti posljednja utakmica s reprezentacijom.

Voljan je nastaviti, ali njegova igra i tako laka eliminacija Walesa poziva na dublje razmišljanje o tome što je najbolje za njega, kao i za reprezentaciju. Kakav može doći na Euro 2024.?

"Nastavit ću sve dok mogu i žele me. Težak je trenutak, ali ne odustajem. Kvalifikacije za Europsko prvenstvo počinje u ožujku i nadam se da ću biti tamo", objasnio je napadač za BBC.

Osim toga, eliminaciju sa Svjetskog prvenstva učinio je manje dramatičnom:

"Moramo razmisliti o tome koliko smo daleko stigli u momčadi koja se dugo nije kvalificirala. Nismo opravdali očekivanja, ali smo izvukli puno iskustva iz ovoga. Morali bismo se uštipnuti da shvatimo da smo bili na Svjetskom prvenstvu, moramo to shvatiti i biti ponosni. Iz svlačionice ćemo izaći uzdignute glave. Ne možemo žaliti ni za čim."

Bale se u svojoj zemlji smatra legendom. Vodio je Wales na dva Europska prvenstva i Svjetsko prvenstvo, a postigao je i prvi gol Walesa na Svjetskom prvenstvu u gotovo 70 godina. Njegova karijera u reprezentaciji nije mogla biti bolja. No, u Kataru je djelovao kao "potrošeni" igrač, ni sjena nekadašnjeg igrača. Premda ima tek 33 godine malo tko vjeruje da se može motivirati i vratiti na pravi način...

Linker
20. travanj 2024 00:57