PABLO PORCIUNCULA Afp
ŽESTOKE KRITIKE

Legenda oštro po Brazilcima: ‘Što to rade?! Pitanje je vremena kad će ih netko udariti zbog toga‘

‘Nema to nikakvog smisla. Ajde nakon prvog gola, ali kasnije? To je klasično nepoštivanje suparnika‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2022. 23:39

Nije se baš svima svidio ples nogometaša Brazila na utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Južne Koreje. Moćni Selecao pobijedio je s 4:1 i tako prošao među osam najboljih momčadi svijeta. Tamo će ga, u petak od 16 sati čekati Hrvatska. Vatreni su nešto ranije protiv Japana prošli nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca i tako ispisali još jednu stranicu povijesti...

No, ples Brazilaca, nadamo se, nećemo gledati u petak. Ovo što su prikazali u ponedjeljak spada u red rapsodija - vodili su 4:0 do 36. minute utakmice i na taj način već poslali poruku Hrvatskoj, ali i svim onim suparnicima s kojima se još žele sastati do kraja puta do šeste titule prvaka Svijeta.

Neymar, Paqueta, Ricarlison i ostatak društva izbornika Titea davali su si oduška kod proslave svakog od četiri postignuta pogotka. Plesali su i pjevali dugo nakon što bi lopta završila u korejskoj mreži. U analizama utakmice po svjetskim medijima dala su se pročitati i čuti oprečna mišljenja.

Jedni su stava da je to tradicionalni dio brazilske kulture, što i jest istina, ali drugi smatraju da je sve to pretjerano. Takvog je mišljenja, primjerice, Graeme Souness, bivši engleski reprezentativac, kasnije proslavljen trener:

- Mislim da je samo pitanje vremena kad će neki suparnički igrač nekoga od tih Brazilaca udariti zbog toga što oni rade. Tu je riječ o klasičnom nepoštivanju suparnika. Nije u redu... - kazao je Souness, inače stručni suradnik televizije iTV.

U studiju je bio i Roy Keane, nekoć sjajni vezni igrač, destruktivac Manchester Uniteda:

- Što to rade? Ne mogu vjerovati! OK, plesali su kad su zabili prvi gol, ali što je s ovim kasnije? Nema to nikakvog smisla. Za mene je to pokazivanje manjka poštovanja prema suparniku - kazao je Keane.

Linker
21. travanj 2024 12:13