ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PREOKRET U FRANCUSKOJ

Legenda svjetskog nogometa bi ipak mogla ostati bez velike prilike: ‘Ako on odluči da ostane...‘

Svi su očekivali da će nakon Katara klupu Francuske preuzeti Zinedine Zidane, ali to se možda ipak neće dogoditi.
Piše: SNObjavljeno: 12. prosinac 2022. 22:42

Francuska ima priliku postati treća reprezentacija u povijesti koja je obranila naslov svjetskog prvaka, a prva nakon 60 godina. Uspjelo je to do sada Italiji koja je slavila 1934. i 1938. te Brazilu s naslovima iz 1958. i 1962., a sada bi to mogli napraviti i Francuzi predvođeni Kylianom Mbappeom na terenu i Didierom Deschampsom na klupi.

Deschamps je i bez novog naslova vjerojatno najuspješniji francuski izbornik svih vremena. Na klupi je od 2012., a uz svjetski naslov iz 2018., osvojio je Ligu nacija 2021. te bio drugi na Europskom prvenstvu 2016. Mnogi su smatrali kako mu je Mundial u Kataru posljednje natjecanje na klupi ‘Les Bluesa‘, a u prilog tome su išle sve vijesti kako je njegov nekadašnji suigrač Zinedine Zidane navodno sve dogovorio s Nogometnim savezom Francuske oko preuzimanja reprezentacije. No, izgleda kako bi se stvari ipak mogle drukčije razvijati.

Naime, predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graet u razgovoru za L‘Equipe je nagovijestio kako bi Deschamps mogao ostati na klupi i nakon Katara.

"Sretni smo što imamo odličnog trenera koji odlično vodi talentiranu momčad. Deschamps definitivno nije izgubio ništa na svojoj kvaliteti, igrači su sretni pod njim i pitanje produženja ugovora je samo njemu. Ako on odluči ostati, ostat će, a ja bih bio sretan da se to dogodi. Nije lako naći trenera njegovog kalibra", rekao je Le Graet.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
02. svibanj 2024 07:01