Mario Gavranović

 JUSTIN SETTERFIELD Afp
IGRAT ĆE NA SP-U U KATARU?

Legenda zaziva veliki povratak bivšeg topnika Rijeke i Dinama: ‘Mora ga nagovoriti, a evo i zašto!‘

Prošlo je 15 dana otkako se umirovio od nacionalnog dresa, no legenda priželjkuje njegov povratak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2022. 10:15

Nakon što je u lipanjskom ciklusu za svoju Švicarsku u Ligi nacija odigrao svega 10 minuta kroz četiri utakmice, ovoga je rujna odlučio reprezentativnom dresu reći - doviđenja. Iskusni, 32-godišnji napadač Mario Gavranović putem svojih se kanala na društvenim mrežama oprostio od igranja za nacionalni sastav svega dva mjeseca prije no što će u Kataru započeti Svjetsko prvenstvo.

Mnogi su u Švicarskoj ovaj njegov potez dočekali s negodovanjem, odnosno žalovanjem, jer radi se o golgeteru koji je u 41 nastupu za A-sastav zabio 15 golova, što znači da je za reprezentaciju zabijao svakih 110 minuta. A to nije malo. Međutim, aktualni član turskog Kayserispora, a bivši topnik Dinama i Rijeke odlučio se za prekid internacionalne karijere.

Neće proći dugo, a Gavranović će biti dijelom brojnih rasprava u Švicarskoj. I to zato jer ga mnogi, ponajprije bivši reprezentativci vide u projekcijama sastava izbornika Murata Yakina za Katar. Jedan od takvih je legendarni Kubilay Türkyilmaz. Drugi najbolji strijelac u povijesti Švicarske (64 nastupa, 34 pogotka) smatra da bi Gavranović trebao naći svoje mjesto među 26 na popisu.

U svojoj je kolumni na švicarskom portalu Blick napisao:

image

Gavranovićev gol Francuzima u osmini finala Eura se pamti

DANIEL MIHAILESCU Afp

- Što se tiče ofenzivaca i napadača za Katar, po meni, uz nedodirljivog Shaqirija sigurna su trojica. To su Seferović (Galatasaray), Embolo (Monaco) i Okafor (Salzburg). To će biti i Ruben Vargas ako nastavi s predstavama koje je pokazao u zadnje vrijeme, ali to za nogometaša Augsburga neće biti lak zadatak - kaže Türkyilmaz pa nastavlja.

- Na svom popisu imam još tri mjesta. Zeki Amdouni iz Basela će biti top-igrač, želio bih uvrstiti i polivalentnog Renata Steffena (Lugano)... A onda - zadnje mjesto. Mario Gavranović! Po meni, on je bolje rješenje od primjerice Ittena iz Young Boysa. Da, Itten može biti unutra, ali samo ako direktor reprezentacije Pierluigi Tami ne uspije nagovoriti Gavranovića da se vrati u reprezentaciju za Katar - jasan je bivši napadač Grasshoppersa.

Zašto vidi Gavranovića u Kataru?

- Jasno je! Čovjek ima bolji prosjek golova za reprezentaciju od mene i Alexa Freija, a mi smo dva najbolja strijelca u povijesti Švicarske! Mora se raščistiti priča oko tog njegovog oproštaja, on se mora oprostiti kako zaslužuje jedan takav igrač. A na SP-u moraju igrati najbolji - veli Türkyilmaz.

Nitko u Švicarskoj nije zaboravio gol Francuzima na Euru za 3:3... I nadaju se da će takvih Gavranovićevih golova biti još. Ako je moguće, već u Kataru.

Linker
11. svibanj 2024 05:33