NELSON ALMEIDA Afp
DRAMA KOD SELECAOA

Legendarni Brazilac opleo po Neymaru: ‘On je zaboravio otkud dolazi! Okrenuo je leđa 30 milijuna gladnih ljudi‘

Jedan potez najveće zvijezde Brazila naveo je Juniniha na oštru reakciju
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2022. 13:47

Brazil će svoj put na Svjetskom prvenstvu započeti u četvrtak protiv Srbije. Titeova momčad igra dobro, zabija puno golova i što je najvažnije, prepuna je nizom talentiranih nogometaša. Međutim, prema legendarnom Juninhu Pernambucanu, koji je i sam igrao 40 puta za Selecao, najveći problemi su kod kuće.

Pišući za The Guardian, bivši veznjak Lyona procijenio je šanse svoje nacije na prvenstvu, ali i kako se na Brazil gleda kod kuće.

U to je uključena i nedavna politička podjela. Najveća država Južne Amerike bila je polarizirana na nedavnim izborima u zemlji između ljevičarskog kandidata Lule da Silve i kandidata krajnje desnice Jaira Bolsonara.

Nekoliko nogometaša sudjelovalo je u procesu polarizacije, uključujući Danija Alvesa, ali ponajprije Neymara Juniora. Nogometaš Paris Saint-Germaina više je puta promovirao Bolsonara na društvenim mrežama i izrazio tugu kada je proglašen njegov poraz. Upravo to je navelo Juniniha na oštru rekaciju.

image
NELSON ALMEIDA Afp

- Brazilci su morali gledati kako je kapetan i zvijezda reprezentacije, Neymar, okrenuo leđa više od 30 milijuna gladnih Brazilaca i 120 milijuna koji žive na pragu siromaštva kada je podržao Bolsonara kao dio navodne borbe protiv nepostojeće komunističke prijetnje - rekao je Juninho pa nastavio:

- Nakon što je postigao veliki uspjeh, bivši igrač Santosa sa skromnom pozadinom očito je izgubio dodir sa svojim korijenima, kao i sa stanjem i potrebama većine stanovništva koje će navijati za njega tijekom Svjetskog prvenstva. To je žalosno.

Nepotrebno je reći da će, ukoliko Neymar odigrao dobro prvenstvo i donese Brazilu naslov, sve sumnje ili suzdržanost prema njemu biti oproštene i zaboravljene. No, čak i ako to ne učini, pola će ga države pamtiti po lošem zbog njegovog političkog stava.

Linker
25. travanj 2024 03:37