Luis Figo je posjetio Hvar

 ANTE CIZMIC Cropix
ODUŠEVLJEN LIJEPOM NAŠOM

Legendarni Luis Figo poslao jasnu poruku Hrvatima: ‘Na SP-u u Kataru ćete u finalu izgubiti od Portugala‘

Legendarni Portugalac je istaknuo i kako je Luka Modrić u savršenoj formi
Piše: Frane VulasObjavljeno: 20. rujan 2022. 19:47

Nogometni spektakl na Hvaru u režiji Uefe. Uoči sjednice Izvršnog odbora u jednoj od najpoznatijih lokalnih znamenitosti Arsenalu, na igralištu u Križnoj luci u Hvaru, nogometne zvijezde, predvođene predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom, družile su se i igrale s djecom s najsunčanijeg hrvatskog otoka, kao i Hajduk Special Power Teamom, momčadi u kojoj igraju djeca s teškoćama u razvoju.

Zvonimir Boban, Darijo Srna, Davor Šuker, Luis Figo, Robbie Keane, Dejan Savičević i Nadine Kessler zaigrali su s dječacima i djevojčicama koji su se na terenu mijenjali u grupama, na skraćenom terenu. Zvijezde su, pak, bile podijeljene u obje momčadi da snage budu poravnate. Prije, a pogotovo poslije druženja, nastala je strka tko će uhvatiti selfie, autogram. Potpisivali su im se na dresove, ali i na štucne, kopačke... Međutim, igrači nisu odlazili dok se nisu svima potpisali.

Šuker izbjegavao novinare

"Di je Figo? Eno Figa!", najčešće su bile rečenice na Hvaru. Prva i najčešća meta bio je Portugalac.

"Predivno je ovdje u Hrvatskoj, družiti se s djecom, a uz to biti na ovom suncu, zaista je fantastično. Hrvatska je predivna, lijepo se ovdje vratiti", kazao je Figo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Međutim, fotografije su tražili i odrasli, roditelji. Nije bilo pardona.

"I meni si bi‘ idol", kazao je jedan tata Dariju Srni.

Srna je poručio da se uvijek rado odaziva na takve akcije.

"Počašćen sam što se ovo događa u Hrvatskoj, na Hvaru, da su ovdje došli tako veliki ljudi, velike face. Sve što u životu radimo, činimo zbog djece, oni su budućnost", naglasio je sportski direktor Šahtara.

Nije bilo pardona niti na terenu, najspremniji među njima Čeferin rušio je Srnu, on atipično za sebe, igrao i na lijevom beku kad je situacija to tražila. Šuker je opet izbjegavao novinare, ali kada je ušao u igru, i obrambene igrače. Nos za gol nije izgubio.

Jednu od igračica Marijetu Slavić iz Sućurja, učenicu osmog razreda, dočekalo je pitanje tko joj je najdraži igrač, a prijatelj je kao na ispitivanju u školi šaptao sa strane.

"Messi, reci Messi!", pokušavao je pomoći, ali nije išlo.

"Ne treniram nogomet, ali smo, moje cure i ja, igrale mali nogomet u Jelsi. Ne pratim nogomet, ali pratim Forsku ligu pa mi je najdraža Mladost iz Sućurja", dala je Marijeta odgovor. Ni Hajduk, ni Dinamo, ni Barcelona, ni Real, ni Liverpool, ni PSG - nego Mladost!

Čeferin je objasnio zašto je vrh Uefe izabrao Hvar.

"Volim Hvar, a kako svakog rujna imamo Izvršni odbor u manjim mjestima, želio sam da i drugi ljudi vide ove ljepote."

Modrić je fizički savršen

Nogomet, kaže, inače, igra nedjeljom.

"Protiv stresa samo sport pomaže. Odlično je da možemo doći u male krajeve i razveseliti djecu, djeca su oduševljena, a i mi guštamo igrati s njima. Međutim, kada vidiš Srnu i Keana koji djeci ne dodaju loptu, onda ćemo razmisliti koga ćemo drugi put pozvati", našalio se.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Luis Figo igrao je sa smiješkom na licu, vidjelo se da gušta, da se zafrkava. Nije baš toliko oduševljen bio i mikrofonima, diktafonima, kamerama, ali ipak je "stisnuo zube".

"Odlično je u Hrvatskoj, vrijeme je fantastično, uživam ovdje na suncu. Hvar je baš lijep. Gušt je igrati s bivšim kolegama, ali najvažnije je da smo ovdje zbog djece", kazao je Figo.

Tu su i domaće zvijezde Boban, Srna, ali djeca su uglavnom tražila njega. Vi ste ovdje ipak najveća zvijezda, pitali smo ga.

"Ja sam ipak ovdje najmlađi ha, ha. Možda me zbog toga i bolje pamte."

Na pitanje što očekuje od Portugala i Hrvatske na SP-u, ispalio je:

"Vjerujem da Portugal može biti prvak. Hrvatska? Izgubit ćete od nas u finalu. Žao mi je ha, ha."

image
ANTE CIZMIC Cropix

Opet poraz u finalu? Nemojte!

"Pa finale je veliki rezultat. Hrvatska ima odličnu momčad, velike igrače. Želim vam mnogo sreće", poručio je Figo i za kraj se osvrnuo na Luku Modrića:

"Fizički je i dalje savršeno spreman, a kada je takav, onda i njegov veliki talent dolazi do izražaja."

Linker
19. travanj 2024 21:37