Afp
NAPAO IRANCE

Legendarni Nijemac brutalan: ‘To je dio njihove kulture. Napadaju glavnog suca, linijskog, četvrtog...‘

Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu odgovorio na Twitteru
Piše: HinaObjavljeno: 27. studeni 2022. 11:26

Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana FIFA-ina tehničkog odbora nakon komentara bivšeg njemačkog napadača koji je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2-0).

"Nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija", kazao je Klinsmann u utorak za BBC.

Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio: "Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet", ustvrdio je.

image
NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia

A Iranski savez oštro je reagirao u priopćenju za javnost:

"U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču ​​reprezentacije Irana i njezinog treniranja, Klinsmann je iznio prosudbe o iranskoj kulturi", napisala je u izjavi objavljenoj u nedjelju. "Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFE pojašnjenje i zatražio ispriku i ostavku Klinsmanna".

Tehnički odbor pod vodstvom Francuza Arsenea Wengera, odgovorna je za analizu svih utakmica Svjetskog kupa i davanje izvješća o ključnim igračkim i taktičkim trendovima.

Iranski savez također je pozvao Klinsmanna, svjetskog (1990) i europskog (1996) prvaka s Njemačkom, "da posjeti" trening kamp "Iranaca u Katru kako bi imao uvid u tisućljetnu perzijsku povijesti i vrijednost nogometa i sporta"

Linker
20. travanj 2024 13:10