Dario Šimić (arhiva)

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
ON IMA SVOJU BRONCU

Legendarni Vatreni ispao u polufinalu i dobio more čestitki: ‘Otkrit ću vam što su mi rekli Kaka i Cafu...‘

‘Jako je važno osvojiti medalju, iako je i ovaj rezultat već sada velik. Bit će tvrdo‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. prosinac 2022. 14:48

Dario Šimić igrao je za ekipu European Dragon na FIFA Legends Cupu u Dohi. Bio je to skup zvijezda, ali i nešto manje poznatih igrača iz cijeloga svijeta. Raspoređeni u osam ekipa i dvije skupine ponudili su defile asova i legendi na Khalifi. Zvonimir Boban trebao je zaigrati u istoj postavi, ali nije igrao, odrađivao je obveze prema UEFA-i u kojoj je jedan od vodećih ljudi.

- Bio je to odličan događaj, što se nas tiče igrali smo u četvrtak. U petak na polufinale nismo se plasirali – kazao nam je Šimić koji se družio s mnogima...

- Moji nekadašnji suigrači Kaka i Cafu čestitali su mi na pobjedu Hrvatske nad Brazilom.

Jesu li imali kakve zamjerke?

- Nisu – smije se Dario.

Što kažu?

- Da Hrvatska ima veliko srce, iako igrački nije tako jaka kao u Rusiji. Dive se što smo ponovno u borbi za medalje. Ne samo oni, svi se dive – rekao nam je Šimić.

Šimić je Kakom i Cafuom igrao u Milanu. U njegovoj ekipi bili su i Figo, Seedorf, Sneijder, Ševčenko, Stoičkov, Schmeichel.... Izgubili su sve tri utakmice u skupini.

Za European Wolves igrali su Matthäus, Terry, Casillas, Del Piero, Totti, Trezeguet, Vieri, Nesta, Albertini, Klinsmann... Za South American Panthers primjerice Cafu, Zanetti, Kaka, Forlan, Dida, Ronaldinho...

Kakvu utakmicu za broncu očekuje, pitali smo Šimića.

- Jako je važno osvojiti medalju, iako je i ovaj rezultat već sada velik. Bit će tvrdo, Maroko je dobar, puno trče, ne predaju se, prava su ekipe. Nadam se da je kod naših ostalo snage za još jedan pravi nastup i da ćemo se veseliti. Medalja bi bila velika.

On je ima, broncu, iz 1998. godine.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Linker
26. travanj 2024 23:46