Matt West/bpi/shutterstock Editorial/profimedia
DVOBOJ VELIKANA

Leo Messi ili Cristiano Ronaldo? Kladionice objavile tečajeve, jasno je na kome se može više zaraditi

Portugalac i Argentinac i dalje su u fokusu iako je njihova era na zalasku
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. studeni 2022. 16:24

U nedjelju počinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru. I premda je njihova era prošla, kladionice ih ponovno imaju u ponudi: tko će nastupiti jači - Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi?

Nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva Portugalac je učinio sve da zasjeni turnir - Ronaldo je u intervjuu engleskom novinaru Piersu Morganu "razbio" Manchester United i svlačionicu. Nažalost po reprezentaciju, intervju ima posljedice: sudeći prema fotografijama, videima i insajderima iz svlačionice, Ronaldovi odnosi sa sunarodnjacima koji igraju za United, Brunom Fernandesom i Diogom Dalotom, jako su se pogoršali.

Usput, Cristianove igre nisu bile dobre ni bez skandala. U 16 utakmica za Manchester United u svim natjecanjima zabio je samo tri gola i upisao dvije asistencije. Naravno, Ronaldo je uvijek posebno motiviran u reprezentaciji, ali od njega ne treba očekivati ​​blistav nastup na Svjetskom prvenstvu u pozadini ovoga što se događa. Primjerice, koeficijent da će postati najbolji strijelac turnira je čak 15.0. Još je veći je tečaj da će biti najbolji igrač - 25.0.

Pa ipak, pogrešno je pretpostaviti da se Cristiano uopće neće pokazati. Na ukupno tri ili više golova lidera Portugalaca možete se kladiti s tečajem 1.85. Momčad Fernanda Santosa u skupini ima Ganu, Koreju i Urugvaj, pa bi Ronaldo svakako trebao zabiti. Za dva gola na jednoj utakmici u njegovoj izvedbi tečaj je 2.10, za hat-trick 5.50.

Cristiana i Lea ranije su nazivali jednima od najjačih izvođača slobodnih udaraca, ali ako Argentinac kod PSG-a s vremena na vrijeme zabija iz slobodnjaka, onda se Portugalac dugo nije pokazao. Na njegov pogodak iz slobodnog udarca kotira 7.50. Znatno veća vjerojatnost je da zabije iz kaznenog udarca - 2.40. Otprilike istim tečajem procijenjen je pogodak glavom - 2,30.

Messi se napokon "otvorio" u Parizu i vuče momčad do trofeja zajedno s Neymarom i Mbappéom. Leo dobiva sve redom - i suparnike u Ligi 1 i u Ligi prvaka. Ukupno ima 26 golova i asistencija (12 + 14) u 19 utakmica sezone - velemajstorska statistika.

Messi na Svjetsko prvenstvo stiže u izvrsnoj formi i raspoloženju, u nadi da će konačno osvojiti Svjetsko prvenstvo. Messi je glavna uzdanica reprezentacije i njenih navijača, od njega očekuju golove, asistencije i veliku pomoć suigračima. Tečaj da će postati najbolji strijelac Svjetskog prvenstva je 12.0, a da će dobiti nagradu najkorisnijeg igrača turnira - 10.0. Opcija u kojoj će Messi postati najbolji asistent Svjetskog prvenstva dostupna je za 9.00.

Stručnjaci očekuju više golova od Messija nego od Cristiana: Tri ili više golova na turniru imate za tečaj 2.15. Leova dva gola na jednoj utakmici imate za tečaj 1.65, a hat-trick za 4.60.

Dobrih 4.00 ponuđeno je ako iz slobodnog udarca pospremi loptu u protivnički gol, a 2.30 za pogodak iz jedanaesterca. Ali glavom, za razliku od Ronalda, Leo će teško zabiti (10.0).

Ali tko će biti bolji? Analitičari smatraju da će Messi biti ispred Ronalda. Možete se kladiti na njegovu superiornost u golovima s tečajem 2.00. Cristianov uspjeh procjenjuje se na 2.85 (35%), a da će biti poravnati na 4.40.

U Rusiji je Portugalac postigao četiri gola, Argentinac - jedan.

Linker
04. svibanj 2024 21:23