JACK GUEZ Afp
KLJUČNI SVJEDOK

Livaković: Sve ste vidjeli, ma kakav penal!; Majer: Nije to glavni razlog ovakvog poraza

Unatoč tri primljena pogotka, hrvatski je vratar bio jedan od boljih pojedinaca Dalićeve momčadi
Piše: Frane VulasObjavljeno: 13. prosinac 2022. 23:57

Nakon bolnog poraza od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva dugo se moralo čekati na izlazak hrvatskih reprezentativaca iz svlačionica.

Vratar Dominik Livaković nije davao izjave u mixed zoni, nije stao pred sedmu silu, makar je mnoštvo novinara čekalo baš na njega kako bi iz prve ruke kazao svoje mišljenje o kaznenom udarcu iz kojeg je Argentina povela i krenula prema finalu. No, vratar Dinama je u prolazu kazao:

image
JACK GUEZ Afp

- Sve ste vidjeli – dobacio je Livaković koji je unatoč tri primljena gola imao nekoliko fantastičnih intervencija i bio je jedan od najboljih u redovima momčadi izbornika Zlatka Dalića. Potom je upitan konkretno:

- Je li bio penal?

Ekspresno je u hodu odgovorio.

- Ma kakav penal!

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Prvi je u mixed zoni stadiona Lusail pred sedmu silu stigao Lovro Majer. Generalno, nisu se hrvatski reprezentativci vadili na sporni penal, priznali su zasluženost pobjede prvaka Južne Amerike.

- Dobro smo startali. Primili smo gol iz penala za kojeg je sad nebitno je li bio ili ne. Poslije toga smo brzo primili i drugi gol. U utakmici poput ove, protiv momčadi kao što je Argentina to sebi ne smiješ dozvoliti. Na ovom nivou se svaka pogreška kažnjava. Moramo čestitati Argentini i pripremiti se za utakmicu za treće mjesto - rekao je nogometaš francuskog Rennesa.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Hrvatska nije prikazala mnogo?

- Nije, ali opet je realno penal prelomio utakmicu. Teško se bilo vratiti nakon toga. Činjenica je da to nije glavni razlog zašto smo izgubili ovakvim rezultatom. Dogodilo se, bili su bolji. Treba im čestitati i u utakmici za treće mjesto dati sve od sebe i nadam se uzeti tu medalju – poželio je broncu Majer.

Je li simbolična bila zamjena kada si ušao umjesto Luke Modrića?

- Nemojte me to pitati, nadam se da će Luka još jako dugo igrati za Hrvatsku, a ja sam tu da igram bilo koju ulogu koja mi je dana, kao igrač s klupe, starter. Spreman sam za sve opcije.

Da Vam je netko prije početka Mundijala ponudio utakmicu za treće mjesto...?

- Misli da bi cijela nacija to prihvatila. Svi smo sanjali to zlato u ovoj situaciji, ali nažalost ispalo je ovako. I dalje vjerujem da možemo osvojiti medalju.

image
JACK GUEZ Afp

Tko je opasniji, Francuska ili Maroko?

- Naravno Francuska je opasnija, ali i Maroko je pokazao veliku timsku snagu i zasluženo su u polufinalu. Gledat ćemo tu utakmicu i tko god nam bude protivnik bit ćemo spremni za njih – rekao je Majer.

Bit ćete jedan dan odmorniji od protivnika?

- I to nam je neki plus, idemo to iskoristiti.

Koliko je Modriću teško pao poraz, je li bilo suza?

- Sigurno mu je jako teško palo. Kao i svi mi sanjao je to ponovno finale i osvajanje zlata. Svima nam je teško palo – kazao je Majer.

Linker
17. travanj 2024 16:45