Boris Johnson

 HENRY NICHOLLS Afp
ŠKOTI I VELŠANI NA APARATIMA

Luda ideja britanskog premijera opet razbjesnila navijače na Otoku, evo što bi Boris sada napravio...

‘Ne vidim zašto to ne bismo napravili, pa Ukrajincima sada treba popustiti‘, rekao je.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. ožujak 2022. 11:31

Boris Johnson, političar s osobito izraženim smislom za njegovanje kose, ujedno britanski premijer, razljutio je poprilično nogometne navijače u Škotskoj i Walesu. Naime, u poplavi izražavanja dubokih emocija prema Ukrajini, a što je trenutačno vrlo popularno, britanski je premijer predložio i da se Ukrajini omogući nastup na nogometnom SP u Kataru krajem ove godine.

- Ne vidim zašto ne, to je moje gledište - spomenuo je Boris Johnson novinarima i pridodao.

- Dopustite mi da to kažem ovako... S obzirom na to kroz što je Ukrajina prolazila i prolazi, s obzirom na oskudice koje su ukrajinski nogometaši morali pretrpjeti, siguran sam da im treba dati svaku moguću simpatiju i popuštanje.

Vrlo milosrdno, ali kada bi se takvo što i dogodilo, onda bi otpale Škotska i Wales. Nogometne reprezentacije zemalja koje su inače, možda je Johnson zaboravio, u sastavu njegovog Ujedinjenog Kraljevstva. Naime, Škotska treba u lipnju odigrati kvalifikacijski susret protiv Ukrajine, a pobjednika tog dvoboja zatim čeka Wales. Tko nakon svega bude najbolji, ide u Katar. Jasno dakle da škotski i velški navijači nisu baš upriličili "standing ovation" britanskom premijeru. No, niti političari iz Škotske i Walesa.

Mark Drakeford, škotski premijer je spomenuo.

- Ne mogu si baš pojmiti da su Ukrajincima sada prve misli vezane uz nogomet.

Da je kojim slučajem Engleska još u kvalifikacijama za SP u Kataru, te da joj se putevi negdje "križaju" s Ukrajinom, bez brige, budite uvjereni da Borisu Johnsonu, kao i niti ikojem britanskom premijeru ne bi pala na pamet tako "milosrdna ideja" da se nekog drugog pripusti na natjecanje umjesto Engleske.

Linker
19. travanj 2024 13:32