ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
‘HTJELI SMO FINALE‘

Luka Modrić: ‘Nije bio jedanaesterac, a to je prelomilo utakmicu. Nakon toga bilo je teško igrati...‘

Hrvatski je kapetan poručio da se igrači prije svega moraju mentalno pripremiti za borbu za broncu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. prosinac 2022. 00:13

Hrvatska je u polufinalu SP-a u Kataru izgubila od Argentine s 3:0 i borit će se u subotu za broncu.

Kapetan Luka Modrić stao je pred novinare, vidno razočaran. Rekao je:

- Nažalost dogodio se poraz. Moramo čestitati protivniku, zaslužili su biti u finalu kad se pogleda cijela utakmica. Bili su bolji. Iako je teško ovu utakmicu valorizirati i reći nešto pametno, pogotovo vrući nakon susreta... Što je tu je, nažalost nismo u finalu, imamo taj dvoboj za treće mjesto. Treba se dobro rekuperirati, prije svega mentalno i prije svega osvojiti broncu.

image
KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK Kieran Mcmanus/shutterstock

Što vas najviše muči?

- Taj prvi gol. Po meni nije bio jedanaesterac. Prije toga trebao je biti korner za nas, nakon toga sudio je jedanaesterac, po meni nepostojeći. I to je prelomilo utakmicu. Do tada smo igrali dobro, kontrolirali igru, nedostajalo nam je malo u napadu da budemo opasniji. Ali do tada nismo imali problema, nisu nam stvarali poteškoće do toga penala koji se po meni nikad ne može suditi u ovakvoj utakmici. No, opet se sudio i to me malo žalosti. I onda dođe taj drugi gol gdje su imali sreće s odbijanjem lopte, ostala im je dva-tri puta. Teško je poslije bilo igrati.

image
DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK Dave Shopland/shutterstock

Osvojiti medalju nije mala stvar, pa bila i brončana.

- Naravno. Imamo bitnu utakmicu u subotu, bilo bi jako važno da osvojimo treće mjesto nakon svega što smo napravili ovdje, kako smo se ponašali i borili. Mislim da bi bila šteta da ispustimo medalju. Moramo se skupiti, dobro se odmoriti i prije svega mentalno se pripremiti.

Biste li prije SP-a potpisali da vam je netko ponudio broncu?

- Razočarani smo, teško je razgovarati hipotetski što bi bilo da nam je netko ponudio. Htjeli smo biti u finalu, nismo. Važna je utakmica za treće mjesto, nadam se da ćemo biti na nivou.

Linker
22. travanj 2024 00:05