TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJE VATRENIH

Majer: ‘U prvom dijelu se nije moglo disati‘; Barišić: ‘Pobjeda za samopouzdanje, ali jedno je najbitnije...‘

Kad se odigra utakmica kao ova u Rijadu između Saudijske Arabije i Hrvatske (0:1) i nema se što puno pričati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. studeni 2022. 16:12

Pobjeda Vatrenih odličan je ishod za prikazano, ali svi znaju da je Svjetsko prvenstvo nešto sasvim drugo.

- Nije bilo lako i rezultat je dobar. Sreća je što smo pobijedili. Igralo se u teškim uvjetima, ali ima od toga koristi jer pomoći će nam u pripremi za Maroko. U Kataru je slična klima, ali ipak drugačiji su stadioni, klimatizirani – kazao je Borna Barišić koji je odigrao na lijevom beku.

- Bitno je što nema ozljeda, valjda će biti dobro i s Erlićem koji je imaO određeni problem. Ma, za samopouzdanje je uvijek bitno dobiti i na takav način otići na Svjetsko prvenstvo. Osobno se osjećam umorno jer igrao sam 90 minuta, no sve će biti u redu – zaključio je Barišić.

image
- Afp

Dominik Livaković je imao više posla nego što je očekivao. Prokomentirao je:

- Igrali smo po teškim uvjetima, ali i za tjedan danas nas čeka nastup rano, već u 13 sati, također po suncu. Pobjeda je bitna, atmosfera je odlična, s ovim rezultatom smo je dodatno pospješili... To je bila dobra priprema za Maroko. Saudijska Arabija je bila vrlo kvalitetna.

Kako mu je djelovao kombinirani sastav iz prvog poluvremena?

- Nije bilo lako igrati, kasnije je popustila vrućina pa se lakše disalo, zato je nezahvalno bilo koga analizirati. U drugom dijelu smo bili bolji. Osobno se super osjećam – konstatirao je vratar nacionalne vrste.

Lovro Majer bio je među aktivnijima i kad je većina djelovala tromo i statično. Pretrpio je i jedan teži start.

- Sve je u redu, star je bio malo ozbiljniji, no dobro je ispalo, nema problema. Igralo se po jako teškom uvjetima, doslovno se u prvom poluvremenu nije moglo disati. Dobro nam je došlo da vidimo kako će biti u Kataru što se tiče vremena, iako neće biti ovako vruće, ipak će napraviti normalnije i bolje uvjete – rekao je Majer.

Igrački postoje sličnosti između Saudijske Arabije i Maroka.

- Možemo pričati što hoćemo, ali Saudijska Arabija je pokazala da je jako dobra ekipa, protiv nikoga danas nije lako igrati. Maroko ima neke sličnosti, igrači su koji puno driblaju, također imaju kvalitetu, ali najbitnije je što smo mi spremni

Majer se dobro osjeća.

- Super se osjećam, činjenica je da je moja najbolja pozicija u sredini terena, ali nije mi problem niti jedna.

S kakvim očekivanjima ide na Svjetsko prvenstvo?

- S najvećim mogućima. Idemo probati otići što dalje, ali ne gledmao na taj način. Idemo prije sveg proći skupinu, korak po korak i mislim da na takav način možemo ponovno napraviti veliki rezultat – zaključio je Majer.

Linker
27. travanj 2024 04:04