Gerardo Martino

 ALFREDO ESTRELLA Afp
BOLAN RASPLET

Meksiko u večeri ogromnog razočaranja ostao bez izbornika: ‘Moj ugovor je istekao kad je sudac označio kraj‘

‘Ja sam odgovoran za ovo užasno razočaranje i neuspjeh. U potpunosti preuzimam odgovornost‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 01. prosinac 2022. 00:00

U susretu zadnjeg, 3. kola skupine C Meksiko je svladao Saudijsku Arabiju s 2-1 (0-0), ali su obje reprezentacije ispale.

Meksiko je "Pirovom pobjedom" svladao Saudijsku Arabiju golovima Henryja Martina (47) i Luisa Chaveza (52), a na konačnih 2-1 smanjio je Salem Al Dawsari (90+5).

Meksičke reprezentativce je na kraju jedan gol dijelio od osmine finala, a kada su krenuli po njega, Saudijci su ih kaznili. Meksikanci su tako prekinuli sjajan niz jer su se dosad na sedam mundijala zaredom plasirali u nokaut fazu.

A čini se da je Meksiko, ne bude li nekih većih zaokreta, nakon ove utakmice ostao i bez izbornika. "Gerardo ‘Tata‘ Martino napustio je meksičku reprezentaciju", javlja španjolski AS, a da mu je ugovor istekao potvrdio je i 60-godišnji Argentinac.

"Ja sam odgovoran za ovo užasno razočaranje i neuspjeh. U potpunosti preuzimam odgovornost, a moj ugovor istekao je onog trenutka kada je sudac označio kraj", rekao je Martino nakon utakmice.

image

Gerardo Martino

ALFREDO ESTRELLA Afp

OGLASIO SE I IZBORNIK SAUDIJSKE ARABIJE

Hervé Renard nakon utakmice je rekao:

"Znali smo da će Meksiko početi žestoko jer su nas morali pobijediti s velikom gol-razlikom. Hvala našem vrataru jer zaostatak bi trebao biti puno veći od dva gola. Večeras rezultat ne odražava lice naše igre. Bilo je teško disati s intenzitetom koji je Meksiko ubacio, nismo uspjeli zadržati loptu zbog njihovog pritiska i intenziteta u duelima.To je problem naše momčadi. Nismo zaslužili pobijediti u ovoj utakmici. Teško je proći u drugi krug, Saudijskoj Arabiji je to pošlo za rukom samo jednom 1994. godine. Prije ove utakmice sanjali smo o tome da to ponovimo, ali s obzirom na našu utakmicu večeras, nismo to zaslužili".

Standings provided by Sofascore
Linker
06. svibanj 2024 06:54