ANDRES KUDACKI Afp
ZADNJI VLAK

Messi najavio svoj zadnji Mundijal: ‘Naučio sam kako dobro započeti turnir, nadam se da će pomoći i Bog‘

Legendarnom Argentincu ovo će biti posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupati
Piše: JL.Objavljeno: 12. studeni 2022. 12:48

Na svim svjetskim kladionicama reprezentacija Argentine profilirala se kao najveći favorit predstojećeg Svjetskog prvenstva. Shodno situaciji, argentinski je dnevnik "Ole" objavio intervju s najvećom zvijezdom "gaučosa", Lionelom Messijem (a zbog kojega je na jedan dan promijenio i ime u – "leO").

"Nemam pritisak. Ili točnije rečeno, trudim se – ne imati ga. Fokusiran sam na Svjetsko prvenstvo, ali nastojim ostati miran. Držim da sam naučio kako dobro započeti turnir i pobijediti u prvoj utakmici. To je temelj svake uspješne priče na velikim natjecanjima", konstatira Messi.

Katar će biti "posljednji ples" za mnoge aktualne velikane svjetskog nogometa, poput Messija, Ronalda, Modrića, Benzemu, Lewandowskog... Messi se prisjeća svoj prvog Mundiala:

"Bilo je to u Njemačkoj 2006. Bio sam jako mlad. Uživao sam u spektaklu Svjetskog prvenstva, ali u isto vrijeme imao i nevinost debitanta i neodoljivu želju za igrom i ambiciju za osvajanjem trofeja. Prisjećam se i Mundiala 2014. u Brazilu kada smo bili jako dobri i kada sam shvatio da je najvažnije da momčad na velikom natjecanju bude ujedinjena i kako samo na taj način može stići do cilja. Bilo mi je to nezaboravno iskustvo."

Na Svjetskom prvenstvu u Katru Argentina je nositelj u skupini C, a suparnici su joj Meksiko, Saudijska Arabija i Poljska.

"Svjesni smo da nam nitko neće ništa pokloniti. Moramo vjerovati u sebe i boriti se za svoj cilj. Nadam se da će nam i Bog pomoći", zazvao je Messi na koncu i Svevišnjeg.

Linker
07. svibanj 2024 15:31