ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
ANALIZA ČAROBNJAKA

Messi: Napravili smo nešto nevjerojatno, a još uoči utakmice znao sam koja je glavna mana Hrvatske!

Argentinski čarobnjak odigrao je maestralno polufinale i otkrio koliko mu znači ova pobjeda
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. prosinac 2022. 23:23

Argentina je s 3:0 pobijedila Vatrene i igrat će u finalu Svjetskoga prvenstva u Kataru.

Lionel Messi odradio je što su Argentinci od njega očekivali, golom iz kaznenog udarca za vodstvo i asistencijom Alvarezu za treći pogodak na utakmici potvrdio je svoju kandidaturu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva.

- Mnoge stvari su mi prošle kroz glavu, napravili smo nešto nevjerojatno. Sada smo tamo gdje smo željeli biti - kazao je Messi.

image
JUAN MABROMATA Afp

Ne krije kako se dobro osjeća u svojoj koži.

- Uživam otkako smo stigli u Katar. Počeli smo s porazom, ali tražili smo od ljudi da nam vjeruju. Ova grupa je luda, uživajte u svemu ovome. Igrat ćemo posljednju utakmicu svjetskog prvenstva, što smo i željeli. Igrat ćemo još jedno svjetsko finale i moramo uživati. Znali smo da nismo najveći favoriti na Svjetskom prvenstvu, ali nikome nismo htjeli dati ništa. Vjerujem kako je u Argentini ludnica - rekao je Messi.

Kapetan Gaučosa također je otkrio što je primijetio u igri Hrvatske uoči polufinalnog dvoboja:

"Argentina je vrlo mudra momčad i svi znamo što nam je činiti u svakoj sekundi utakmice. Mi smo znali da će Hrvati imati većinu vremena posjed lopte, no jednako smo tako bili svjesni da bi baš u tome mogla biti naša snaga. Hrvati su ponekad neorganizirani kada izgube loptu i potom ostavljaju mnogo praznog prostora."


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Nemoguće da smo to napravili, nevjerojatno neozbiljno! Toliko naivno da čovjeku bude neugodno". Tim je riječima Ilija Lončarević u našem Mundocastu komentirao situaciju kod drugog primljenog gola od Argentine, nakon našeg kornera. Što misli o jedanaestercu iz kojeg su Argentinci poveli i sve druge stvari vezane uz utakmicu polufinala SP-a pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
17. travanj 2024 13:14