PETER DOVGAN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Peter Dovgan/Imago Sportfotodienst/Profimedia
LEGENDARNI TRENER

‘Messi se do utakmice s Hrvatskom šetao po terenu, a onda me stvarno iznenadio! Suci? Odradili su dobar posao‘

‘Dvije momčadi koje imaju igrače različite razine došle su do finala. Mbappé i Messi su napravili razliku‘
Piše: SNObjavljeno: 16. prosinac 2022. 11:56

Bivši talijanski izbornik Fabio Capello kaže kako ga je Leo Messi iznenadio u polufinalu Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Hrvatske.

Argentinska zvijezda odvela je svoju reprezentaciju do drugog finala Svjetskog prvenstva u posljednjih osam godina, a u nedjelju će imati priliku uzeti svoj prvi naslov.

- Bilo je ovo dobro Svjetsko prvenstvo. Svi su stigli svježi, puno su trčali, puno pritiskali. Vrlo usredotočeni na sve, rekao je Capello za španjolske medije, pa nastavio:

- Treneri su posvetili puno pažnje cijelom turniru, tako da mislim da su dvije momčadi koje imaju igrače različite razine došle do finala. Mbappé i Messi su napravili razliku u polufinalu. I suci su bili dobri. Obično se Svjetsko prvenstvo igra u lipnju i igrači su umorni. Ovaj put nitko nije bio umoran pa je Svjetsko prvenstvo bilo još ugodnije.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Kada je Messi u pitanju Capello kaže:

- Messi je ponovno postao Messi, odigrao je sjajnu utakmicu (protiv Hrvatske). Zadnja utakmica me jako iznenadila, ne one ranije. U početku je šetao po terenu, ali njegova je kvaliteta također vrlo, vrlo visoka.

Capello je kao izbornik sudjelovao u dva izdanja Svjetskog prvenstva. Najprije 2010. na čelu Engleske, kada je ispao u osmini finala od Njemačke. Četiri godine kasnije, trenirao je Rusiju u Brazilu 2014., ali nije uspio otići dalje od grupne faze.

Linker
20. travanj 2024 08:56