KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
‘TO JE NEMOGUĆE?‘

Messi šokirao legendu: ‘Otkrio mi je što misli napraviti, pa to nije uspio nitko u povijesti!‘

‘Odgovorio sam da to jednostavno nije moguće, a on je rekao: ‘Ako postanem svjetski prvak...‘
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2022. 07:56

Argentina ludo slavi i ne misli tako brzo stati, a u centru svih događanja je Lionel Messi. 35-godišnji kapetan Argentine napokon je uzeo toliko željeni trofej u svom petom nastupu na najvećoj nogometnoj smotri, koja mu, izgleda, ne bi trebala biti i posljednja.

To barem tvrdi druga legenda argentinskog nogometa - Jorge Valdano.

Slavni ‘Nogometni filozof‘ otkrio je kako mu je Messi još prije početka SP-a u Kataru u privatnom razgovoru ispričao svoj plan.

"Kad kamere nisu bile uključene rekao mi je da će, ako u svom petom pokušaju osvoji naslov prvaka, ostati i na šestom! Rekao mi je da to nije napravio niti jedan igrač u povijesti. Odgovorio sam da to jednostavno nije moguće, a on je rekao: ‘Ako postanem svjetski prvak, nosit ću nacionalni dres do sljedećeg prvenstva‘, otkriva legendarni napadač Reala koji je Svjetsko prvenstvo osvojio 1986. godine, a danas radi kao televizijski stručni komentator.

image

Lionel Messi i sinovi

TOM DUBRAVEC Cropix

Spomenuti razgovor dogodio se tijekom jednog TV intervjua održanog prije Svjetskog prvenstva. Ako se Valdanova priča pokaže točnom, i ozljede zaobiđu ‘kralja nogometa‘, Messi bi postao prvi u poivjesti koji bi igrao na šest svjetskih prvenstava. Tada, u ljeto 2026. godine imao bi 39 godina.

"Vidjet ćemo hoće li Messi to moći izvesti. Nogomet je pokazao da je igrati na šest svjetskih prvenstava praktički nemoguće", zaključio je Valdano.

Messi je već pokazao da za njega nemoguće gotovo ne postoji. Na Svjetskom prvenstvu 1994. godine igrao je 42-godišnji Roger Milla, na netom održanom SP-u u Kataru 40-godišnji Kanađanin Atiba Hutchinson, zašto onda u SAD-u, Meksiku i Kanadi za četiri godine ne bi i jedan posebni 39-godišnjak iz Rosaria...

Linker
22. travanj 2024 06:10