Lionel Messi

 GEOFFROY VAN DER HASSELT Afp
HOĆE LI POSTATI NAJVEĆI?

Messi uoči SP-a dobiva nevjerojatnu privilegiju? Jednim potezom najavio je da želi okončati vječnu debatu

Sklopljeni ugovor garantira mu da može dobiti ono što traži uoči Mundijala.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. studeni 2022. 18:20

Lionel Messi poći će reprezentativne obveze, odnosno pripreme s Argentinom uoči Svjetskog prvenstva u Katru, nešto ranije nego što se očekivalo. Legendarni Argentinac u lovu je na konačnu krunu karijere kojom bi vjerojatno okončao debatu o najboljem igraču svih vremena, a taj je zadatak shvatio i više nego ozbiljno. Ništa ne prepušta slučaju.

Tamošnji mediji kažu da je Messi zatražio od trenera Christophea Galtiera da ga povuče iz momčadi već od nadolazećeg vikenda kako bi se mogao fokusirati na pripreme za Mundijal. Sklopljeni ugovor s Paris Saint-Germainom daje mu to za pravo, Messi može inzistirati na povlačenju iz ekipe ako su u pitanju obveze njegove nacionalne vrste. U stvari je to susretljiva pogodnost pariških moćnika, znamo da vlasnici klubova i nisu pretjerano zadovoljni kada se igrač mora trošiti u reprezentativnom dresu.

Dakle, ne dođe li do kakvog zaokreta, Messi će propustiti dvoboje 13. i 14. kola, dakle gostovanje kod Lorienta i ogled s Auxerreom na Parku Prinčeva. Argentinac je u ovoj sezoni zabio 12, a namjestio 13 pogodaka i podsjeća na svoja najbolja izdanja, a ovaj potez dodatno govori o tomu kakvog će raspoloženja stići u Katar, koji će označiti njegove zadnje nastupe na Svjetskom prvenstvu.

"Ovo je sigurno moje posljednje Svjetsko prvenstvo. Fizički se osjećam dobor, upsio sam odraditi jako dobru predsezonu za razliku od prošle godine. To mi je bilo jako bitno i sada sam onakav kakav želim biti, s dobrim stanjem uma i uz puno nade"

Linker
19. svibanj 2024 21:40