Ivica Ivušić

 TOM DUBRAVEC Cropix
NESAVLADIV

‘Mi najslabija karika Hrvatske? Malo mi je neugodno pričati o tome, ali odgovorit ćemo kako treba!‘

‘Vjerojatno je ta teza nastala zato što ne igramo u velikim klubovima, ali to je neutemeljena priča‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. studeni 2022. 11:05

Ivica Ivušić prvi je put na Svjetskom prvenstvu, ovog časa ima status pričuve jer izbornik je kao prvog odabrao Dominika Livakovića, no povijest uči da su golmani, koji su tijekom turnira ulazili s klupe, znali biti junaci.

- Velika je stvar za mene što sam prvi put na velikom natjecanju. Jako sam sretan, ponosan i veselim se što ću biti dio toga. Livaković je prvi vratar, na to gledam pozitivno, ne vidim ništa loše u tome što sam rezerva. Podrška sam Livom, želim mu najbolji turnir koji može imati. Znamo svi da je on veliki golman, nema se što dokazivati jer odavno je dokazan. Dakako, profesionalac sam i normalno da sam spreman uskočiti, ali prije svega sam podrška - kazao nam je Ivušić, Osijekov čuvar mreže.

Sanja li da dobije šansu s drugog plana i postaje heroj?

- Sanjam o pobjedama Hrvatske, da bude prava, a tko će biti heroj manje je bitno - konstatirao je Ivušić.

Ivušić je jedini golman koji je branio za Hrvatsku u kvalifikacijama, a nije primio niti jedan gol. Istina, radi se samo o dvije utakmice.

- Je, malo je to bilo utakmica, no nema kod mene žaljenja, sretan sam što sam ovdje, već mi je to ostvarenje snova.

Golmani ste kao kasta za sebe, izdvojeno trenirate dobrim dijelom, a družite li se vas trojica najviše i izvan terena?

- Odlično se slažem i s Livim i s Ivom. Moramo biti svi skupa zato što je hrvatska reprezentacija najvažnija. Toga se i držimo, u izvrsnim smo odnosima.

Lovre Kalinić otpao je iz konkurenciji zbog ozljede, javlja li se?

- Nažalost, dogodila mu se ta ozljeda. Javio mi se, zaželio mi je dobar turnir, kao i drugima, rekao je da će nas bodriti iz Splita. Koliko znam, ovaj tjedan ima operaciju i želim mu brz oporavak.

Što Hrvatska može u Kataru?

- Jako puno. Znamo svi koliko smo kvalitetni. Idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti..

image

Ivica Ivušić na treningu Vatrenih

TOM DUBRAVEC Cropix

Kakav je prvi korak – težak ili lagan?

- Sigurno je da će biti izazovan. Maroko je odlična reprezentacija, ima izvrsne pojedince, ali ući ćemo maksimalno ozbiljni i napraviti sve da izvučemo rezultat koji želimo.

Analizirali ste Maroko?

- Jesmo.

Čine li vam se sada jači nego odmah nakon ždrijeba?

- Znali smo da su dobra reprezentacija, bez ikakvog podcjenjivanja gledamo na njih.

Nisu vas preplašile njihove posljednje igre?

- Nisu, znali smo da su jako dobri, nisu nas iznenadili. Tako ćemo se i pripremati. Fokus je da mi moramo biti pravi i onda neće biti problema. Što se golmana tiče, pripremamo se za svakog protivnika ovisno o njegovim osobinama. Maksimalno smo spremni za Katar.

Kako doživljavate jednu od teza o kojoj se dosta govori nakon pojedinih napisa u stranim medijima, a oni ističu da je golman slaba točka Hrvatske?

- Iskreno se nadam da će Livaković nastaviti putem Dražena Ladića i Danijela Subašića koji su bili ponajbolji golmani Svjetskog prvenstva i to mu od srce želim. Ne znam što bih rekao na to pitanje, malo je neugodno.

Smatrate da je neutemeljeno?

- Mislim da je, vjerojatno je ta teza nastala zato što ne igramo u velikim klubovima, ali odgovorit ćemo kao treba - zaključio je Ivušić.

Linker
25. travanj 2024 04:18