TOM DUBRAVEC Cropix
DREAM TEAM

Modrić u najboljoj momčadi SP-a ikad, Messi i Ronaldo ne: ‘Pa kako da Luku ne stavim tu!?‘

Luka u društvu Maradone, Cruyffa, Pelea, Zidanea... Pogledajte dvije najbolje jedanaestorke!
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 17:26

U dvodnevnoj stanci uoči predstojećih četvrtfinalnih okršaja na Svjetskom prvenstvu brojni nogometni zaljubljenici, uključujući i pojedine bivše igrače i stručnjake, odlučili su se pozabaviti odabirom momčadi koja je, po njihovom mišljenju, najbolja svih vremena u kategoriji Mundijala.

Između ostalih, to su učinili Jamie Carragher i Alan Shearer, te su obojica u svoju idealnu jedanaestorku uvrstili hrvatskog kapetana Luku Modrića.

Legendarni Liverpoolov branič odlučio se za 4-2-3-1 formaciju u kojoj je kao vratara postavio Petera Schmeichela, a u obrambenu liniju Liliana Thurama, Franza Beckenbauera, Bobbyja Moorea i Paola Maldinija. Vezom mu gospodare Modrić i Xavi Hernandez, ispred njih su Diego Maradona, Pelé i Johan Cruyff, dok mu u vrhu napada stoji Eusebio.

Korisnici na društvenim mrežama dovodili su u pitanje neke od njegovih odabira, a u odgovoru jednom komentatoru koji ga je pitao zašto je stavio Modrića u vezni red, Carragher je napisao: "Došao je do finala s Hrvatskom! Osvojio je Zlatnu loptu!".

S druge strane, bivši napadač Newcastlea i najefikasniji premierligaški strijelac svih vremena opredijelio se za 4-3-3 formaciju, s tim da u momčadi ima osam istih igrača kao i njegov kolega. Za čuvara mreže odabrao je Lava Jašina, dok u obrani, uz Beckenbauera, Moorea i Maldinija, ima i Josea Nasazzija. U vezni je red također stavio Modrića i Xavija, ali im je pridružio i Zinedinea Zidanea. Ofenzivni trio čine Maradona, Pelé i Cruyff.

Prilikom sastavljanja svojih najboljih 11 sa svjetskih prvenstava i Carragher i Shearer su se vodili pravilom da u momčadi ne smiju imati dva igrača iz iste države.

POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
20. travanj 2024 07:36