Ozan Kose/afp/profimedia
EX TRENER HAJDUKA

‘Mogu Kanađani trčati koliko hoće ako ćemo biti pravi. A iza izjave njihovog izbornika stoji strah i to s pravom‘

‘Moramo ući u utakmicu kako znamo, neka Kanađani misle o nama, pustimo mi njihovu trku i želju‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. studeni 2022. 11:54

Iskusni splitski stručnjak Zoran Vulić ne drži pitanje kanadskog atleticizma presudnim faktorom za nedjeljni dvoboj.

- Za mene je uvijek tehnika prevladavala snagu – u startu će kazati Vulić.

- Za nas treba trčati lopta, a oni neka trče koliko hoće. Apsolutno nema nikakvog straha za taj dvoboj. Kada smo dominantni u posjedu, mi smo pravi. Jasno, ako se nametnemo svojom kvalitetom, a za takav scenarij ključna su tri vezna igrača. Budu li oni na nivou, onda smo problem svima. S Modrićem, Kovačićem i Brozovićem možemo svakoga pobijediti. Tko može parirati njihovoj razini na kojoj smo ih navikli gledati, to je pitanje za Kanađane. Želim reći, ne trebamo se mi zamarati Kanadom, nego igrati svoju igru. Oni se moraju zamarati s nama. Zamislite da su oni drugi na svijetu, pa kako bi tek onda pričali o njima?! Previše respektiramo neke suparnike, ali puno više oni moraju misliti o nama, nego mi o njima. To je temelj u razmišljanjima pred utakmicu - kazao je Vulić.

Jesu li vas Kanađani iznenadili u prvom dvoboju s Belgijom?

- Nisu! Kako će me iznenaditi kada su izgubili utakmicu, što su svi i očekivali!? Pričamo o gubitnicima kao da su pobjednici. Ističemo dojam, ali ne igra se za dojam. Igra se za pobjedu. Zato stalno ponavljam, ne trebamo se opterećivati s Kanađanima i njihovom trkom. Kakva trka, igrali smo mi protiv puno jačih reprezentacija, pa nismo toliko pričali o njima. Trebamo smiriti glave, početi igrati kako znamo. Tehnički brzo, pokretljivo i držati loptu u svojim nogama.

U prvoj utakmici je izostala takva igra, je li Maroko pročitao Hrvatsku ili su Vatreni ušli s previše respekta?

- Previše respekta rekao bih, ali na velikom natjecanju prvu je najvažnije ne izgubiti. Pogledajte Nijemce, Argentince... Iz tog kuta gledanja, nema ničega lošeg u remiju. Reprezentacije koje su iskusnije od nas ostvarile su lošije rezultate. Ovo je startna utakmica gdje nismo mi bili pravi. Nismo bili na našem nivou. Da smo bili pravi, Maroko nas je mogao “čitati” koliko god hoće, ali nas nikada ne bi “pročitao”. Uz to, rekao bih, bio je takav dan. Eliminiram opciju straha jer nismo mi reprezentacija koja bi se prepala Maroka. Možda je i malo vrućina utjecala, prilagodba na nove uvjete, ali ne treba od toga praviti dramu. U nedjelju se igra navečer, bit ćemo svježiji i već adaptirani. Znamo kakva je Kanada, gdje nam mogu napraviti probleme. Međutim, nema tu velike filozofije, sve je na nama. U utakmicu treba ući kako mi znamo, namjestiti se na terenu kao što smo se namještali i do sada. Neka Kanađani misle o nama, pustimo mi njihovu trku i želju.

Što stoji iza uvredljive izjave njihovog izbornika?

- Oni se hrabre, a njegova izjava govori koliko nas se boji. S pravom se plaši jer igra protiv druge reprezentacije svijeta. Njegova vulgarna izjava sve govori o strahu. Pazite, strahu, a ne kvaliteti. Mi kada igramo svoj nogomet ne trebamo misliti koliko će Kanađani trčati. Kažem vam, naša je lopta puno brža od njihove trke.

Linker
25. travanj 2024 12:13