Bruno Petković protiv Japana

 TOM DUBRAVEC Cropix
HRVATSKI BRAZILAC

‘Možda me i cura ostavi ako Brazil pobijedi! A Livaji i Petkoviću nedostaje samopouzdanja...‘

‘Ako će Hrvatska igrati kao protiv Japana, mislim da bi to moglo ići u korist Brazila...‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 23:36

Brazilski napadač Gorice, Caio da Cruz Oliveira Queiroz, rodio se 13. ožujka 2002. godine, četiri mjeseca prije nego će Brazil osvojiti u Japanu svoj peti naslov prvaka svijeta pobjedom u finalu nad Njemačkom. Bila je to i posljednja titula Selecaa, kojeg je tada predvodio Ronaldo Luis Nazario de Lima, igrač koji je i danas idol mnogima, pa i Cruzu.

Mladić iz Serre na obali Atlantika, koji svoj rodni grad uspoređuje sa Splitom, u Turopolje je stigao početkom 2021. i već se uvelike udomaćio, iako mu hrvatski teško ide. No, trebala bi pomoći djevojka Paula, s kojom i gleda većinu utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru. Poseban dan bit će petak i sudar Brazila i Hrvatske, čiji pobjednik ide među četiri najbolje reprezentacije Mundijala ili kako ga Cruz na portugalskom zove - Copa do Mundo.

"Gledao sam gotovo sve utakmice na ovom Svjetskom prvenstvu. Naravno, najviše pratim Hrvatsku i Brazil. Pogledao sam utakmicu Hrvatske protiv Kanade i posljednju u osmini finala protiv Japana. Mislim da u prvom poluvremenu u toj utakmici nisu igrali najbolje i ako će tako igrati i u petak, to će biti dobro za Brazil", smatra Cruz.

image

Da Cruz Oliveira Queiroz Caio i Ivan Miličević

DARKO TOMAS Cropix

Dobri individualci

Koji su igrači i napadači ostavili najbolji dojam?

"Mbappe igra jako dobro, kao i Richarlison. Što se tiče Hrvatske, istaknuo bih Livaju i Petkovića, ali mislim da im nedostaje malo samopouzdanja, vjerujem da bi se to promijenilo kada bi postigli još koji pogodak, pogotovo Petković. Obojica igraju vrlo dobro i imaju kvalitetu. Livaković je odličan vratar, vidjeli smo što može u posljednjoj utakmici protiv Japana kada je obranio tri penala. Isto mogu reći i za Gvardiola, koji je 2002. godište kao i ja, talentiran i jako, jako dobar igrač i osoba. Mislim da je i Perišić izuzetno bitan za Hrvatsku."

Kako ocjenjujete igre Brazila i tko je bio najbolji po vašem mišljenju, tko vam je idol iz ove reprezentacije Brazila?

"Brazil je igrao dobro u prve dvije utakmice, a protiv Kameruna su igrali s drugom momčadi. Imamo odlične i kvalitetne igrače, mislim da su Richarlison, Neymar i Vinicius Junior najbolji igrači u reprezentaciji, ali stvarno su svi kvalitetni igrači i imam više idola i od prije i sada."

image

Da Cruz Oliveira Queiroz Caio

DARKO TOMAS Cropix

Koje su prednosti, a koje mane Brazila za utakmicu s Hrvatskom?

"Imamo dobre individualce, brza krila koja su dobra i ofenzivno i defenzivno. Ali, moramo biti oprezni jer Hrvatska također ima sjajne igrače, poput Perišića, koji igra jako dobro Svjetsko prvenstvo, a tu je i Modrić, za kojeg svi znamo kakav je igrač i tu se nema što dodati. Hrvatska ima i dobru napadačku liniju, ali ja vjerujem u Brazil i da je njegova jača."

Hrvatska se ne boji

Kako će Brazil igrati, hoće li napadati od prve minute, a Hrvatska se samo braniti?

"Bit će teška utakmica jer obje reprezentacije imaju šansu za polufinale, ali ako će Hrvatska igrati kao protiv Japana, mislim da bi to moglo ići u korist Brazila. Hrvatska se ne boji Brazila, ali i mi ćemo ići 100 posto napadački od početka, tu nema dvojbe", smatra mladi napadač Gorice.

Je li ovaj Brazil spreman nakon 20 godina postati prvak svijeta i tko bi mogao biti u finalu Mundijala?

"Imamo kvalitetnu momčad i uvjeren sam da možemo doći do finala. S druge strane, mogu vidjeti Francusku, mislim da imaju najviše šanse, ali ne možemo otpisati ni druge reprezentacije, Argentina igra jako dobro, Nizozemska također… No, prvo moramo pobijediti Hrvatsku, a onda će ostati dva koraka do naslova prvaka kojeg toliko želimo!"

image

Da Cruz Oliveira Queiroz Caio

DARKO TOMAS Cropix

Livaković vs. Neymar

S kim ćete gledati utakmicu u petak i kakav će biti osjećaj dok svi oko tebe navijaju za Hrvatsku?

"Utakmicu u petak ću najvjerojatnije gledati s curom Paulom, ona je Hrvatica, tako da će biti jako zanimljivo. Ako Brazil dobije, možda i prekine sa mnom i ostavi me jer će biti ljuta što je Hrvatska izgubila", kroz smijeh će Cruz, uz dodatak:

"Sjedit ćemo svatko na svojoj strani i razgovarat ćemo tek kad utakmica završi. Ona mi svaki dan govori mi da će Hrvatska sigurno pobijediti, ali ja se šalim da su skoro izgubili od Japana i da se ne brinem previše oko toga. Onda mi ona kaže “imamo Livakovića, koji će sve napade zaustaviti”, a ja odgovorim “ali mi imamo Neymara, koji je nezaustavljiv"

image

Oliveira Queoroz Caio Da Cruz

RONALD GORSIC Cropix


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
19. travanj 2024 04:10