PATRICK T. FALLON Afp
PESIMIZAM U BELGIJI

‘Na rubu smo provalije, a jedan Vatreni potezom može izbrisati cijelu našu obranu! Ipak, znamo gdje ciljati‘

Belgijci su svjesni da Dalić ima ponajbolji vezni red svijeta, ali znaju da to nije jedina naša snaga
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. studeni 2022. 14:28

Belgijski portal RTBF analizirao je šanse svoje reprezentacije za trijumf nad Vatrenima. Odmah su naznačili da "izgledi za pobjedu nad viceprvacima svijeta nisu baš primamljivi", a u nastavku rasprave iznijeli su i zbog čega, ili točnije koga, poprilično pesimistično gledaju na nedjeljni dvoboj, u kojem im samo tri boda donose siguran prolaz, dok u slučaju remija ovise o drugoj utakmici skupine. U samom naslovu, priznali su da je Belgija "na rubu provalije".

"Na međunarodnoj razini trokut Brozović-Kovačić-Modrić jedan je od najboljih na planeti", naglasili su u početku prvi razlog svog pesimizma. Za Brozovića kažu da "unatoč ozlijedi tijekom listopada savršeno drži odrađuje svoju ulogu, a tehničkim kvalitetama u stanju je otkloniti pritisak".

Drugog Vatrenog, Kovačića, nazivaju "lovcem koji skuplja lopte, a dribling i brz izlazak njegova su specijalnost". Naravno, najviše riječi hvale dobio je Modrić, za kojeg kažu da "u jednom potezu može izbrisati cijelu protivničku obranu", pa zaključuju da "Belgija čak ni s povećanim presingom možda neće uspjeti nadmudriti hrvatskog veznjaka".

image
OZAN KOSE Afp

No, kada su stigli do analize defenzivnog reda Vatrenih, ustvrdili su da "obrana može biti jedna točka na koju treba ciljati", s argumentacijom da Juranović dosad "nije blistao", a Lovrenu "na trenutke nedostaje brzine i pribranosti unatoč dugovječnosti na najvišoj razini". Ipak, svjesni su da Hrvatska u obrani ima (barem) jedno jako oružje, kojem daju posebnu pozornost.

"Joško Gvardiol je budući šef obrane, samostalno može ‘čuvati kuću‘, a s 20 godina rutinski odrađuje posao. Treba skrenuti pozornost i na njegove sposobnosti igre u ulozi visokog stopera, tako bi mogao stvoriti probleme i belgijskim veznjacima, iako mu je prvi izazov držati Lukakua u konopcima", kazali su analitičari RTBF-a.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Nakon opsežne analize i istaknutih vrlina hrvatske reprezentacije, sami sebe zapitali su kako onda izvući pobjedu u presudnom ogledu? Kažu, treba pogledati kako je Hrvatska odigrala protiv Kanade.

"Strast koja pokreće Dalićevu momčad omogućila je nedvojbenu pobjedu Hrvatske nad Kanađanima. Moramo imati takvu želju i borbenost, moramo ostaviti srce na terenu", zaključili su.


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
03. svibanj 2024 10:45