Antonio Mateu Lahoz 

 ALBERTO PIZZOLI Afp
TKO ĆE SUDITI DO KRAJA?

Na SP-u je ostalo još 12 sudaca, ali ne i čovjek koji je naljutio Argentince: ‘Najgori je, a još je i arogantan

Svaki od preostalih ima šansu dobiti meč finala ili borbe za treće mjesto
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. prosinac 2022. 19:13

Daniele Orsato u utorak će dijeliti pravdu u polufinalnom Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine. Talijan s iskustvom velikih utakmica, po nekima i ponajbolji sudac svijeta, premda ‘lak‘ na kartonima, jedan je od 12 sudačkih imena koja su ostala u Kataru, naznačuje Daily Mail, te svaki od preostalih ima šansu dobiti meč finala ili borbe za treće mjesto, dakle u svakom slučaju sudit će Vatrenima.

Pozivajući se na neimenovan izvor iz FIFA-e, spomenuti list objavio je listu sudaca s nastavkom angažmana na Mundijalu, a s popisa izostaju i neka velika imena. Recimo, u Englesku se vraća Michael Oliver, koji je sudio tri utakmice aktualnog SP-a, između ostalog i Hrvatskoj u četvrtini finala protiv Brazila. Španjolac Antonio Mateu Lahoz, kojem je pripalo otvorenje između Katara i Ekvadora također je ostao bez završnice. Lahoz je sudio ogled Argentine i Nizozemske, nakon čega su ga brojni igrači južnoameričkog sastava propisno izvrijeđali.

- On je najgori sudac na turniru, još je i arogantan. Mislim da mu je krivo što je Španjolska ispala, zato i Argentini želi loše - rekao je vratar Emiliano Martinez na pitanje o Lahozu.

Portugalci su nakon ispadanja od Maroka (0:1) krivca pronašli u Argentincu Facundi Tellu, koji također izostaje s popisa. Wilton Sampaio preživio je kritike Engleza poslije Francuske (1:2) i ostaje u Kataru. Uz njega i Orsata, kandidati za suđenje finalnih utakmica još su Anthony Taylor (ENG), Danny Makkelie (NIZ), Szymon Marciniak (POL), Abdulrahman Al-Jassim (QAT), Muhammad Hassan (UAE), Mustapha Ghorbal (ALŽ), Cesar Ramos (MEX), Ismail Elfath (SAD), Raphael Claus (BRA) i Jesus Valenzuela (VEN).


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
06. svibanj 2024 07:37