Yassine Bounou

 KARIM JAAFAR Afp
JUNAK DANA BY SMOKI

Na SP-u mu zabijaju samo - njegovi igrači! Suigrač bivšeg Vatrenog pokazao je kakva je klasa

‘Iskreno, kad sam vidio suigrače kako trče prema meni, bilo bi je nevjerojatno...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 22:12

Marokanski nogometaši podigli su na ruke svoga junaka i u euforiji ga bacali u zrak. Spustio je Yassine Bounou, službeno najbolji vratar La Lige prošle sezone, rampu na svoja vrata i u utakmici protiv Španjolske. Suigrač Ivana Rakitića u Sevilli na glasu je sjajan kod obrana kaznenih udaraca, a ta je njegova specijalnost došla do izažaja u najvećoj pobjedi u povijesti marokanskog nogometa. Kod prvog udarca pomogao mu je okvir vrata nakon što je Sarabijin šut zaustavila vratnica, a onda je na scenu stupio Bounou i zaustavio šuteve Solera i Busquetsa.

- Znate, kod jedanaesteraca je malo i do sreće, intuicije. Pobijedili smo, a to je na kraju najvažnije. Kapa dolje čitavoj momčadi, odradili su ogroman posao. Nije lako ostati usredotočen 120 minuta protiv Španjolske koja dominira posjedom. Iskreno, kad sam vidio suigrače kako trče prema meni, bilo je nevjerojatno. Živiš za takve trenutke... Pokušat ćemo napredovati i dalje na turniru, ostati fokusirani na sebe i oporavak. Iduću utakmicu dočekat ćemo s istom željom i istim zadovoljstvom - poručio je Bounou nakon utakmice u kojoj nije bilo spora tko je najbolji pojedinac.

Nije marokanski vratar blistao samo protiv Španjolaca, sjajan je tijekom čitavog turnira. Iako ruku na srce nije imao ni previše posla jer igrači iz posljednje marokanske linije rade sjajan posao. U četiri utakmice, odnosno u 390 minuta koliko ih je Maroko do sada odigrao u Kataru, loptu iz mreže vadio je samo jednom i pritom mu nije zabio protivnik nego suigrač.

Linker
16. travanj 2024 12:51